Endelig en «ny» Anders Røe – Haslum

Endelig en «ny» Anders Røe

Sverre Ottesen (19) liker sammenligningen med Haslum-legenden Anders Røe, som troner øverst på adelskalenderen med både antall mål (490) og kamper (1.636). – Jeg ser opp til ham, smiler 19-åringen bare dager før returoppgjøret borte mot Sandefjord i kampen om å spille i den øverste divisjonen neste sesong.

– Men, legger den nye midtbacken til: – Jeg ser noen likheter, men kanskje er jeg en mest blanding. 

Stortalentet Sverre Ottesen kom til Bærums-klubben rett før jul i 2021, som læregutt etter at en annen tidligere stor Haslum-profil, Erlend Mamelund, hadde sett den daværende Kjelsås-spilleren i aksjon på parketten.

«NY» ANDERS RØE? – Vi i trenerteamet gjorde et bevisst valg ved å bruke Sverre mer og mer og spilletiden skjøt voldsom fart, sier Skarpsno. Her er Sverre Ottesen og Stein Halvorsen i prat.

– Sverre er et megastort talent – primært som midtback, sa Erlend til klubbens hjemmeside for over to år siden. Foran denne sesongen ble den 192 centimeter høye spilleren tatt opp i A-lagsstallen. Sesongen begynte, naturlignok, med mye benkesliting. Men gradvis fikk han litt spilletid og enda litt mer.

– Jeg skjønte at det ville ta litt tid å spille seg inn på laget og få mer og mer ansvar – frustrerende nok.

STOR TILLIT

I desember, i bortekampene mot Kolstad og Bækkelaget, kom gjennombruddet.

– Vi i trenerteamet gjorde et bevisst valg ved å bruke Sverre mer og mer og spilletiden skjøt voldsom fart. Han har funnet roen og har opparbeidet seg stort tillitt og klarer seg også veldig bra i sitt defensive spill. Og da er det også riktig av oss å bruke Sverre. Han er solid på mange ting, som en eksplosiv og teknisk skytter uten å ha veldig fart i kroppen, sier sjefen selv, Tom-Eirik Skarpsno, som heller kaller Sverre som en variant av Anders Røe.

Uansett forklaringer – Sverre liker sammenligningen samtidig som han er en jordnær og ærlig unggutt.

– Jeg har fortsatt mye å lære.

Heldigvis for Haslum og norsk håndball ble Sverre lei av fotball som guttunge, i motsetning til hans bror Sturla som til daglig spiller i Stabæk. Sammen har brødrene Ottesen på sikt et hårete mål – å spille i den franske hovedstadsklubben PSG, klubben som har både et håndball- og fotball-lag i verdensklasse.

MOTTREKK

Vi er i Nadderud Arena dagen derpå, det vil si 18. mai. Mens mange festglade mennesker fortsatt gnir feiringen ut av kroppene sine, er Haslum-gjengen på plass allerede klokken 10.00 til trening og deretter til lunsj og videoanalyse før kampen i Jotunhallen på søndag.

– Med seier i den første kampen er det lett å motivere og forberede seg, noe også treningene er blitt preget av. Selvtilliten i laget er som du skjønner meget god, sier treneren.

Trenerteamet og spillerne er godt forberedt på ulike mottrekk fra motstanderen. I hjemmekampen fikk debutant Stig-Tore Moen Nilsen merke, dog først etter at han hadde klint til med 10 mål.

– Det betyr bare bedre plass til andre. Vi får agere underveis ettersom mottrekkene kommer, som for eksempel 7 mot 6, merke, 5-1-forsvarformasjon eller kanskje venstre bakspiller Anders Jansrud blir spilleklar igjen.  Vi har trent på ulike scenarier.

– Uansett, vi bare gleder oss og skal gjøre alt for at sesongen slutter søndag kveld.

Avkast i Jotunhallen søndag 21. mai klokken 17.00.

VIDEOMØTE: Spillerne går gjennom kampen fra det første oppgjøret mellom Haslum og Sandefjord. – Vi er godt forberedt, sier trener Tom-Eirik Skarpsno som gjerne vil avslutte sesongen på søndag. Foto: Stein Halvorsen