Skjebnen i egne hender – Haslum

Skjebnen i egne hender

Haslum-spillerne må ofre blod, svette og tårer – og publikum må møte opp i Nadderud Arena i hopetall. Fra hvert sitt ståsted må de stå sammen som ett lag i kampen om fortsatt spill i den øverste divisjonen neste sesong. Motstander er Sandefjord. La 14. mai bli et vorspiel til 17. mai.

– Haslum trenger hver eneste av oss – spillere som publikum, sier en spent men fattet trener Tom-Eirik Skarpsno.

– Ja, det har gått lang tid siden vi har spilt tellende kamper (2. april). Så i grunnen har jeg ikke tenkt så mye på kampen. Når det er sagt, vi gleder oss mer enn vi gruer oss.

FAVORITT

Altså – søndag 14. mai klokken 18.00 i Nadderud Arena. Det har vel knapt vært spilt en viktigere kamp i klubbens storstue siden åpningen i 2015. 2.050 sitteplasser skal fylles opp. Motstander er Sandefjord. Eller sistelag i eliteserien mot lag nummer tre i 1. divisjon. Oppgjøret spilles best av tre kamper. Det handler om himmel eller helvete, både sportslig og økonomisk. Eller spill i den øverste eller nest øverste divisjonen neste sesong.

– Om det blir himmel eller helvete gjenstår å se. Tradisjonelt har lagene fra eliteserien vunnet de fleste kvalikkampene. Ja, Haslum er således favoritter. Det tåler vi. Men hver kamp lever sitt liv.

ROBUST SENTRALLINJE

Tom-Eirik tok turen til Jotunhallen onsdag og så at Sandefjord gjorde jobben sin mot Ryger Stavanger og sikret seg kvalifiseringsplassen.

– Hva så du i Sandefjords-laget?

– Jeg så det mest komplette laget i 1. divisjon. Laget har sin x-faktor i målvakten, som også reddet dem onsdag kveld. De har en robust sentrallinje i bakspillere og linjespiller og kjappe kanter. Styrken er nok det kollektive fremfor enkeltspillere. I Jotunhallen leverte Sandefjord to vidt forskjellige omganger. Før hvilen slapp de inn 19 mål. Etter hvilen slapp de inn ni mål.

LOJALE SPILLERE

I en og en halv måned har Haslum trent og har fokus på seg selv.

– Vi må komme opp det gode nivået vi har vist mot gode lag i enkelte kamper tidligere i sesongen. For oss handler det om hvordan vi forvalter ballen og spille på våre måte – slik vi vet at vi kan. Alle 16 spillerne våre må levere og være lojale mot spilleplanen. Våre beste spillere har et høyere toppnivå enn Sandefjords beste spillere.

En annen «motstander» er nerver.

– Jeg frykter ikke det, men er selvfølgelig klar over at det er spesielle kamper som venter oss. Vi har brukt og skal bruke den eventuelle nervøsiteten til å bygge opp spillerne. Når det er sagt, er det ikke farlig å være nervøs. Jeg har stor tro på at vi vil beherske situasjonen.

– Selv har jeg ikke vært i kvaliksituasjon tidligere. Et par av dagens spillere var med i kvalikspill for et par tre år siden. En god egenskap er å være best når det gjelder, forteller Tom-Eirik som for første gang denne sesongen har en hundre prosent friskmeldt spillertropp.

PUBLIKUM

Da Elverum besøkte Nadderud Arena i sesongens siste hjemmekamp i seriespillet 29. mars, kom det stusselige 581 tilskuere. Da Nærbø møtte Haslum i samme arena 5. mars, var det enda mer stusselig med 256 tilskuere på tribunen.

– Jeg håper virkelig – og det er utrolig viktig – at folk kjenner sin besøkelsestid denne gangen og møter opp i hopetall. Det er utrolig viktig for oss at publikum skaper entusiasme. Vi tar den hjelpen vi får, sier treneren og legger til:

– Vi skal vise Bærums-folket at vi er mer enn gode nok til å spille i eliteserien også neste sesong.

Avkast i Nadderud Arena søndag 14. mai klokken 18.00: Haslum vs Sandefjord.