I kveld blir det avgjort: – Opp til oss selv – Haslum

I kveld blir det avgjort: – Opp til oss selv

En rekordjevn (?) 1. divisjon er ved veis ende og i kveld spilles siste serierunde. Haslum kan fortsatt møte tre lag i kvalik (som spilles best av tre) og som starter på hjemmebane søndag 14. mai kl. 18:00.

Viking TIF har for lengst sikret seg en overbevisende plass i neste sesongs REMA 1000-liga. Etter alle solemerker følger Bergen Håndball etter (som rykket ned fra REMA 1000-ligaen i fjor). Men Sandefjord kan fortsatt ta dem igjen, og Follo kan sikre seg kvalikplassen – som kvalifiserer til spill mot Haslum.

Slik ser 2.-, 3.- og 4. plassen i 1. divisjon ut før kveldens siste serierunde:

2Bergen Håndball252014803 – 66541
3Sandefjord251915774 – 61239
4Follo HK251825790 – 63038
Sandefjord har Bergen på innbyrdes oppgjør. Follo har Sandefjord på innbyrdes oppgjør. Se hele tabellen her.

Om Sandefjord skal ta den siste direkteplassen til REMA 1000-ligaen, er de avhengige av at Bergen Håndball avgir begge poengene i lokaloppgjøret mot Fyllingen Håndball og de samtidig vinner hjemme mot Ryger Håndball (som før kveldens serierunde ligger på 5. plass).

Follo HK på sin side møter serievinner Viking TIF, og skal de ta 3. plassen, er de avhengige av et poengtap fra Sandefjord. Vinner Follo, mens Sandefjord spiller uavgjort, er det Follo som blir Haslums motstander i kvaliken. Samme scenario inntreffer om Sandefjord taper og Follo spiller uavgjort.

Haslum-trener Tom-Eirik Skarpsno forteller om en sulten Haslum-tropp.

– Det er alle gode lag vi kan møte i kvaliken, men samtidig er alt opp til oss selv. Vi vet hva toppnivået vårt kan være og skal gjøre det vi kan for å komme opp på det, uansett motstander, på søndag.

Det har vært en seks ukers periode med mye video og analyse, men der det aller største fokuset har vært på én selv og egen prestasjon.

– Men så klart har vi fulgt godt med på de kampene som har blitt spilt i 1. divisjon. Selv drar jeg ned til Sandefjord – Ryger i kveld, mens Eirik (Oskarsen) skal til STIL Arena for å se Follo – Viking. Uavhengig av motstander vi møter, skal vi være klare til kamp på søndag kl. 18:00 og håper på stor støtte fra vårt publikum, sier Skarpsno.

Kveldens siste serierunde i 1. divisjon ser du på TV 2 Play og Direktesport fra kl. 18:00. Billetter til søndagens første oppgjør legges ut for salg i morgen, torsdag 11. mai. Har du sesongkort, gjelder selvfølgelig også dette i kvalikspillet.