Nikolai Wiig (24) vender hjem til barndomsklubben – Haslum

Nikolai Wiig (24) vender hjem til barndomsklubben

En av REMA 1000-ligaens beste målvakter er klar for Haslum, og han vender hjem til barndomsklubben sin seks år etter at han dro til Bækkelaget. Dermed er erstatteren for Thomas Kristoffersen Langerud på plass.

Håndballkarrieren til Nikolai Wiig (24) startet sent, men den har virkelig skutt fart – og da han som 18-åring fikk tilbud fra Bækkelaget valgte han å slå til. Det ble med fem og et halvt i gult og blått, for målvakten spiller siste del av denne sesongen for medaljejagende Drammen.

STORT TALENT FORTSATT

– Vi er veldig fornøyde med denne signeringen. Det er skikkelig gøy at Nikolai vender hjem etter noen år ute. Vi får en rutinert målvakt som har stått fast på toppnivå de seneste sesongene og det gleder vi oss stort til, sier sportssjef og hovedtrener Tom-Eirik Skarpsno.

– Han gjorde helt rett da han i 2017 valgte eliteseriespill for BSK kontra juniorhåndball i Haslum, men da vi startet samtalene i høst var det to parter som traff hverandre på de aller fleste parametre. Vi håper vi kan hjelpe Nikolai å utvikle seg videre, for uten tvil er det et stort talent fortsatt i ham, fortsetter Skarpsno.

– TILBAKE TIL TOPPEN!

DHK-målvakten har i første omgang signert en toårsavtale med barndomsklubben sin og forteller om en stor lyst til å komme hjem.

For et ungt Haslum-lag som har slitt denne sesongen, ser Wiig på det med positive øyne. En veldig ung spillerstall som gradvis er blitt bedre og har spilt jevnt mot stort sett de aller fleste lag i REMA 1000-ligaen.

– Allerede neste sesong skal vi bite godt fra oss. Se på eksempelvis Sverre (Ottesen) som er født i 2003, han leverer åtte mål mot ØIF Arendal i går kveld og har en stor fremtid foran seg, samtidig som det er et mangfold av andre aldersbestemte landslagsspillere i troppen, eller i de yngres rekker, sier Wiig, og forteller om valget som gjorde at det ble Haslum som til slutt fikk signaturen i konkurranse med andre klubber.

– Jeg ville veldig gjerne hjem samtidig som jeg har veldig stor tro på det nye prosjektet som er satt i gang. Ikke minst er jeg forespeilet en viktig rolle i dét, og det er noe som trigger meg ekstra. Det er en veldig spennende og ung spillertropp, som skal utvikles videre og som kommende sesong blir supplert av mer rutinerte spillere i Stig-Tore (Moen Nilsen), Felix (A. Lunde), Håvard (B. Johannesen) og Vegard (Tennfjord). Samtidig er det jo ikke et minus at Sander Øverjordet vender hjem om halvannet år. Jeg bare gleder meg stort, sier Haslums nye sisteskanse.

– Og sammen skal vi ta Haslum tilbake til toppen igjen, avrunder ham – i denne omgang.

Vi ønsker Wiig lykke til med resten av sesongen i DHK og gleder oss til å se ham i trøye nummer 66 fra 1. juli 2023. Velkommen hjem!