Sander Andreassen Øverjordet vender hjem sommeren 2024 – Haslum

Sander Andreassen Øverjordet vender hjem sommeren 2024

Det er med stor stolthet og en god porsjon ydmykhet vi kan bekrefte nok en stjernesignering: Landslagsspiller Sander Andreassen Øverjordet (26) har signert for Haslum Håndball fra 1. juli 2024. 

Dermed vender ballvirtousen hjem etter det som blir hans fjerde sesong i Danmark og KIF Kolding (to sesonger i Mors-Thy og to i KIF Kolding). 

PÅ NIVÅ MED MAMELUND

– Vi har jobbet med dette over lengre tid og jeg har ikke annet å si enn at dette er en stor signering og en gledens dag for Haslum. Vi har lykkes med å få en av norsk håndballs aller største profiler hjem, og som er i sin aller beste alder, sier sportssjef og hovedtrener Tom-Eirik Skarpsno. Han fortsetter:

– Det er på nivå med da Erlend Mamelund kom tilbake til klubben fra sine utenlandsopphold. Vi er svært stolte og glade over å ha fått signaturen som binder Sander til Haslum fra sommeren 2024. I kveld er det lov å feire bekvemt – for å få en spiller av dette kaliberet hjem, det er ikke noe som skjer hver dag. 

Bekkestua 20230131. Sander Andreassen Øverjordet presenteres som ny spiller i Haslum. Foto: Lise Åserud / NTB

– Sander har vært en av de aller beste playmakerne i den danske toppserien i år. Vi har hatt en fin dialog med ham fra starten av denne sesongen. Da vi forstod at det kunne åpne seg en mulighet fra sommeren 2024, var vi selvsagt interesserte. Vi formaliserte betingelsene tidlig i januar, og har hatt fine møter og samtaler om planene våre, for Haslum og Sander, allerede fra da Sander var i Nadderud Arena i høst. Han uttrykte stor motivasjon og glede over planene våre da, og vi er like glade nå for at han til slutt valgte Haslum i sterk konkurranse med andre toppklubber utenlands.

«Den hjemvendte sønn» og Haslum kom til enighet om en kontraktsinngåelse i dagene før VM i Polen og Sverige startet, og hjemkomsten hadde ikke vært mulig, hadde det ikke vært for flere solide og gode støttespillere til klubben.

FEMÅRSAVTALE

Nummer 7 har signert en femårsavtale, ut sesongen 2028/29, med rødtrøyene. Kontrakten starter altså 1. juli 2024, noe som betyr at midtbacken skal gjøre unna en sesong til hos hans nåværende arbeidsgiver, KIF Kolding. 

Når den sesongen er unnagjort, gleder bakspilleren seg til å flytte hjem til Norge. Øverst på to-do-listen er å kjøpe sin egen leilighet i Bærum eller Oslo. 

– Signeringen av Stig-Tore (Moen Nilsen) var et sterkt signal, også ovenfor meg: Om at dette prosjektet er noe som jeg også har lyst å ta del i. Samtidig har Haslum mange unge, lovende og fremadstormende spillere som tapetserer de aldersbestemte landslagene. Flere norske klubber satser stort om dagen og jeg håper å kunne være med å løfte interessen for spesielt Haslum, men også norsk håndball, sier Andreassen Øverjordet, som ikke har noen plan om å gi fra seg plassen på det norske landslaget når han vender hjem om halvannet år.

HASLUM PÅ KARTET

For landslagsspill og mesterskap er noe han fortsatt har ambisjoner om, men det aller viktigste har blitt vurdert: Den personlige utviklingen og trivselen med håndballen. 

– Vi skal sammen sette Haslum Håndball på kartet igjen og servere store opplevelser til alle våre supportere, partnere og tilskuere. Jeg gleder meg bare stort, men skal først gjennomføre en og en halv sesong i KIF Kolding og er godt motivert for det, understreker han. 

Andreassen Øverjordet har én tidligere periode på A-laget til Haslum, og den strakk seg fra 2013 til 2020. 

Da han signerte for Mors-Thy og reiste utenlands sommeren 2020, skrev han på sin egen Instagram-konto: 

– Vi sees igjen! 

Som sagt, så gjort – og gjensynet blir altså fra sommeren 2024.

Velkommen hjem, Sander – vi gleder oss!

For ytterligere kommentarer: 

Sportssjef/hovedtrener, Tom-Eirik Skarpsno: 0047 971 23 212

Spiller, Sander Andreassen Øverjordet: 0047 926 38 899