Erlend så tidlig talentet i Martin – Haslum

Erlend så tidlig talentet i Martin

– Han er en fremtidig mann for Norge, sa Haslums største klubblegende Erlend Mamelund om Martin Hovde allerede i 2020. Nylig ble 21-åringen tatt ut på rekruttlandslaget.

– Du finner ikke et større talent på hans alder i Norge på den posisjonen (linjespiller, red.anm.) – to meter høy og med mye muskler og sterk som en bjørn. Han kan nå så langt han vil. Martin er en fremtidig mann for Norges A-landslagstrener, sa den gang medlem i sportslig utvalg Erlend Mamelund, med 1.632 og 311 mål for Haslum og 137 kamper og 412 mål for A-landslaget, høsten 2020 da Martin skrev under en fireårsavtale med klubben.

– Ulike trenere i Haslum har alltid hjulpet meg, fulgt meg opp og har hatt troen på meg. De har alle gitt meg muligheten. Det er klart at et landslagsuttak styrker både selvtilliten og motivasjonen. Og det føles som at jeg har gjort noe riktig. Dette kjennes også ut som et steg opp fra proffkontrakten jeg skrev under i 2020, svarer Martin Hovde.

Ansvarlig trener for rekruttlandslaget, Geir Erlandsen, sier følgende om Haslum-gutten:

– Vi har fulgt Martin siden i høst. Han er en spennende spiller for fremtiden. Nå har vi lyst til å teste ham ut på et høyt internasjonalt nivå.

Erlandsen forteller videre at teamet rundt A-landslaget med hovedtrener Jonas Wille i spissen ser på forskjellige typer linjespillere.

– For oss er det viktig å ha ulike typer linjespillere. Martin er stor og sterk. Han kan stå i sperre.

Han legger til at det er tatt ut tre linjespillere i rekruttlandslaget som i perioden 4.-8. januar skal ha samling i Skien samt spille to kamper mot Polen.

– Alle de tre linjespillerne vil få prøve seg. Det blir spennende å se om Martin tar nivået umiddelbart, sier Erlandsen til Haslums hjemmeside.

ØKT SPILLETID

Martin står bokført med totalt 51 kamper og 100 mål (før onsdagens kamp mot Kolstad) for Bærums-klubben. Denne sesongen har Haslum-trener Tom-Eirik Skarpsno gitt linjespilleren enda mer spilletid.

– Det Haslum har gjort, er å gi ham tillit og mulighet til å få erfaring med økende spilletid. Han har trent veldig bra over en lang periode og ikke minst vært skadefri en lang periode. Vi har også jobbet mye med det taktiske og det å forstå spillet – samt hvordan han skal bruke fysikken som er veldig god, sier Tom-Eirik.

Martin sier det selv også – han elsker å trene. I tillegg til de obligatoriske treningene legger han godt på med egentreninger.

– Før trente jeg kanskje litt for mye på egenhånd. Gjerne fysiske treninger. Jeg klarte liksom ikke stoppe og var ofte skadet. Nå er jeg blitt flinkere til å restituere meg og trene skadeforebyggende.

Men Martin har enda en utfordring – denne gangen utenfor banen og treningsstudioene, nemlig på kjøkkenet hjemme i hybelen på Jar.

– Nei, jeg får ikke ferdig middag fra mamma og pappa i etasjen over. Jeg lager den selv. Kanskje ikke alltid verdens sunneste mat, men jeg tar meg sammen når det trengs, smiler den ferske rekruttlandslagsspilleren som lover et par rolige juledager sammen med kjæresten.

– Men hva svarer du til Erlend som allerede i 2020 hevdet at du kan komme så langt du vil?

– Det er vanskelig å si – til utlandet som heltidsproff en dag. Hvor lang tid det vil ta – vet jeg ikke, men jeg har ikke dårlig tid.