Haslum skutt i filler – Haslum

Haslum skutt i filler

Haslum – Kristiansand 32-40 (10-20). Før kampen gikk det rykter om at gjestene manglet ni spillere.  Det merket ikke Haslum noe til.

For de spillerne som tok turen fra Sørlandet til Bærum denne søndagskvelden hadde alle ladet børsene sine. De ga seg ikke før Haslum hadde fått 40 i sekken.

– Det er lett å si at dette var dårlig, fordi mange ikke spiller opp mot sitt beste nivå. Og når det svikter kollektivt, ja da er det et stort problem, oppsummerer visekaptein Aleksander Høiness og legger til:

– Vi blir passive i angrep eller sagt på en annen måte, vi blir skrekkelig dårlige. 

SKIPPERTAK

Det var kun jevnt i målprotokollen de første par minuttene. Mens Haslum gjorde feil på feil i angrep, lyktes Kristiansand med sine skudd. Illustrerende er at på de siste 15 minuttene før hvilen gjorde hjemmelaget fem mål, mens gjestene gjorde ti mål. Dermed var kampen i realiteten avgjort.

– Hva nå, visekaptein?

– Nå må vi samle oss og vise at vi kan selv om vi ikke har tatt så mange poeng denne høsten. Nå handler det om omstilling. Vi har masse tid igjen. Og vi har vist tidligere at vi kan, selv mot de aller beste lagene. Så nå må vi vi ta i et skikkelig  tak, spesielt kollektivt.

Aleksander og Haslum får trøstende ord fra Kristiansands toppscorer Øyvind Frigstad med seks mål. På spørsmålet om han tror at Haslum vil klare seg i eliteserien, svarer han: 

– Haslum slet i fjor også. Stallen er god nok til å overleve selv om årets utgave av Haslum er enda litt yngre enn i fjor. Tradisjonelt har Haslum alltid et godt lag. Men årets utgave mangler rutine. Men i idretten snur det fort. Ja, Haslum kan absolutt overleve. Helt ærlig – jeg synes synd på Haslum.

FAKTA

Haslum: Thomas Kristoffersen, Oscar Larsen Syvertsen – Örn Östenberg 1, Matias Haug 2, Vegard Sørlie Tennfjord 4, Lasse Sunde Lid 3, Even Haugli, Jonas Johannson-Kjellerød, Kasper Bjanes Iversen 5, Sverre Ottesen 4, Henrik Bielenberg, Aleksander Høiness 6, Anders Teige Bøe 2, Martin Hovde 3, Kristian Gjestrud 2, Kristian Strøm.

Kristiansand: Øyvind Frigstad 6, Sebastian Hansen 6.

Dommere: Lars Jørum, Håvard Kleven.

Utvisninger: Haslum 6×2 min., Kristiansand 3×2 min, 1 rødt kort.

Tilskuere: Altfor få i Nadderud Arena.

PS: Honnør til Haslums maskoter som heiet uavbrutt på laget sitt tross mest motgang på banen.