To landslagsspillere til Haslum – Haslum

To landslagsspillere til Haslum

Juniorlandslagsspillerne Kristian Strøm (18) og Oscar Larsen Syvertsen (straks 18) ønsker å videreutvikle seg som håndballspillere. – Da er Haslum en riktig klubb for oss, sier de samstemt.

– Jeg ønsker å få mer eliteserieerfaring og eliteskudd på meg hver uke samt en målvaktstrener, sier sisteskanse Oscar som måler 203 centimeter på strømpelesten.

– Og komme inn i et yngre treningsmiljø og yngre spillegruppe, supplerer bakspiller/playmaker Kristian.

At talentfulle unggutter med store og klare ambisjoner om videreutvikling søker seg nettopp til Haslum, er som søt musikk for trener Tom-Eirik Skarpsno.

TENKE LANGSIKTIG

Frem til i dag har Kristian Strøm og Oscar Larsen Syvertsen spilt i Runar Sandefjord. Kristian er en ektefødt Sandefjords-gutt som bor bare en langpasning fra Runarhallen. Oscar er opprinnelig fra Bamble/Porsgrunn i Telemark. 

Denne sesongen har playmakeren spilt åtte A-kamper (innhopp) og har gjort tre mål. I yngre årsklasser har han bøttet inn med scoringer. Målvakten har spilt tre A-kamper i (innhopp) høst. De har begge ambisjoner om langt mer aktivt eliteseriespill og ikke en benketilværelse.

– I Runar er jeg kun tredjevalget, sier Oscar.

– Da muligheten dukket opp, gjaldt det å handle raskt. I Haslum tenker vi alltid langsiktig. Alltid en god bekreftelse å få når spennende talenter ønsker seg til oss for å videreutvikle seg. Begge ungguttene tenker langsiktig. Det er ikke hver dag vi får noe slikt i fanget. Håndball-Norge ser at Haslum bruker mange unge spillere i kamper og ser også hvilken utvikling de får hos oss, sier Haslum-treneren.

TRENINGSVILLIGE

Om nykommerne sier Tom-Eirik:

– Kristian er en playmaker/bakspiller i midten. Han har et bra skudd, har teft for mål og har god spilleforståelse. Oscar er høy, har god rekkevidde og har en fin målvaktsteknikk. Begge to er meget treningsvillige og har store ambisjoner. Det er et meget godt utgangspunkt for oss.

Kristian går siste året på Wang Toppidrett i Tønsberg, mens Oscar har lærlingplass ved en skole i Sandefjord. Frem til sommeren vil de pendle til og fra Bærum og gjøre skolen ferdig i Vestfold.

Allerede mandag ettermiddag hadde gutta sin første treningsøkt i Nadderud Arena. Begge er aktuelle for å være med i morgendagens kamptropp mot Sandnes – billetter finner du i appen eller på hhk.woow.no.