Velkommen i 100-målsklubben – Haslum

Velkommen i 100-målsklubben

Helt under radaren har både Leopold M. Nicolaus (21) og Aleksander Høiness (20) passert 100 mål og har gjort henholdsvis 110 mål og 130 mål for Haslum.

– He he, sier Leopold og fortsetter:

– Helt ærlig, dette har jeg ikke tenkt på i det hele tatt. Men siden du nevner det, er det stas. Rent umiddelbart gir det meg en bust. Godt å få det nedskrevet på et stykke papir. Å score et tresifret antall mål for en eliteserieklubb er jævla kult.

Etter en liten «time out» har kantspilleren latt tankene surre litt.

– Jeg husker at jeg var maskot for storscorer Erlend (Mamelund) i gamle Nadderudhallen. Og nå er jeg der selv.

Aleksander derimot har en litt annen inngang til «medlemskapet» i 100-målsklubben.

– Jeg synes det er kulere enn det Leo gjør. Helt siden jeg var en liten gutt, har jeg drømt om dette. 100 mål, ja, men sesongen er langt fra over. Flere mål skal det bli, slår bakspilleren fast.

TIDLIG DEBUT

Både Leopold og Aleksander er unggutter, men likevel blant de rutinerte i et svært ungt Haslum-lag denne sesongen. Kantspilleren fikk sin debut på A-laget i 2020, mens bakspilleren fikk sin debut i 2018. Per i dag har de spilt henholdsvis 45 kamper og 71 kamper. De er begge treningsvillige, ambisiøse, seriøse og talentfulle. Leopold er blitt belønnet med en plass på rekruttlandslaget, mens Aleksander spiller med flagget på brystet på juniorlandslaget. På klubblaget er begge guttene med i kapteinsteamet som ledes av Vegard Sørlie Tennfjord.

– Leopold er en ekte Haslum-gutt som har gått gradene i klubben. Han har hatt en fantastisk fin utvikling de siste par sesongene. Han er blitt kronet med en plass på rekruttlandslaget. Han er en veldig dedikert spiller med store ambisjoner og har et stort hjerte for klubben og omverden. Hans spisskompetanse er kontra. Han er veldig godt trent og kommer til å nå langt. En perfekt gutt i et kapteinsteam, sier Haslum-trener Tom-Eirik Skarpsno om 21-åringen som på dagtid er inne i siste studieår med bachelor på BI innenfor salg av eiendomsutvikling.

– Aleksander har tatt store steg gjennom forrige sesong. Han er blitt en av våre viktigste brikker bak på banen. Han begynner å få litt erfaring både på banen og som ledertype. Han har fortsatt utviklingsmuligheter som vi jobber med hver dag. Hans styrke er skudd. Med en stort potensiale kan han se fremtiden lyst i møte, sier sjefen om 20-åringen som er inne i sitt andre år innenfor IT ved Universitet i Oslo og som en dag kan titulere seg som dataingeniør

MÅLBART

Per dato ser topp 5 over antall scoringer slik ut:

  1. Anders Røe                            1.636 mål
  2. Erlend Mamelund                  1.632 mål
  3. Einar Riegelhuth Koren          1.007 mål
  4. Thomas Kristensen                     834 mål
  5. Sebastian Barthold                     683 mål.

– Jeg har brukt to år på 100 mål. Jeg skal jo spille noen år til, sier Leopold.

– Erlend og Sebastian har bra målsnitt. Jeg skal imidlertid bruke kortere tid enn Anders har brukt – som har brukt hele livet, gliser Aleksander.

Håndballspillere får (naturlignok) mest oppmerksomhet ved scoringer, ikke så ofte ved å være forsvarskjempe og blokkere skudd og dermed forhindre baklengsmål.

– Mål er mer målbart. Dessuten er Leos jobb å score mål. Det er annerledes for meg som bakspiller, sier Aleksander.

– Treneren sier ofte at målsetningen er å bli en pluss-spiller, supplerer Leopold.

SPISSKOMPETANSE

Derimot har de litt ulike oppfatninger om presset som målscorer som er pålagt dem.

– Jeg føler presset – på både godt og vondt. Jeg må ha noe å jakte mot. Jeg kjemper en mental kamp mot meg selv under kamper, erkjenner Leopold.

– Jeg føler ikke så stort press, men mer press for å skape ting selv om scoringer er gøy. Vi driver jo en lagidrett, supplerer 20-åringen.

Men de har begge en viktig og god egenskap – kall det gjerne for spisskompetanse. De har vist at de kan avgjøre jevne kamper, viktige kamper sågar. I den siste serierunden forrige sesong spilte Haslum en helt avgjørende kamp mot Runar for å unngå direkte nedrykk. Den avgjorde Leopold i siste sekund. Mot Nærbø i høst var det Aleksander som sikret Haslum-seier i sluttsekundene og som også vil ha siste ord:

– Jeg skal ha bedre målsnitt enn Anders (Røe) når jeg legger opp.