Vegard runder 250 kamper – Haslum

Vegard runder 250 kamper

Søndag spiller Haslum borte mot Halden – en kamp der Haslum-kaptein Vegard Sørlie Tennfjord (28) runder 250 kamper for klubben i sitt hjerte.

– Gratulerer med jubileet, Vegard!

– Jo takk – veldig moro og en hyggelig overraskelse, svarer han smilende og innrømmer at denne nyheten kom brått på linjespilleren.

– Dette har jeg ikke tenkt på i det hele tatt.

Dermed spretter Vegard opp på femteplass på adelskalenderen som toppes av Anders Røe 490 kamper, Trond Tjemsland 466 kamper, Erlend Mamelund 311 kamper, Thomas Kristensen 277 kamper og nevnte Vegard Sørlie Tennfjord med 250 kamper (på søndag).

– Koronaen har nok ødelagt litt for meg. Men jeg skal ta igjen Thomas. Jeg har igjen en og en halv sesong av nåværende kontrakt. Håndball er fortsatt gøy uavhengig av høstens resultater, sier den alltid sympatiske, ærlige og redelige 28-åringen som er utdannet bygningsingeniør.

GULL I DEBUTEN

Vegard lærte sin håndball-ABC i Oslo-klubben Bygdøy-Monolitten Idrettslag. Den ambisiøse linjespilleren meldte overgang til Haslum som 14-åring. 15. september 2013 fikk han sin A-lagsdebut, borte mot Falk Horten. Haslum vant 32-23 – med blant annet Einar Riegelhuth Koren, Erlend Mamelund, Sander Sagosen, Sebastian Barthold, Anders Røe og Thomas Kristensen på laget (Trond Tjemsland var ute med skade) og med Tom-Eirik Skarpsno som trener den gangen også. Sesongen endte med seriegull. Han kan også skilte med NM-gull fra sesongen 2016/17.

– Den gangen hadde jeg en helt annen og mindre rolle. Men både rollen og håret har endret seg opp gjennom årene, smiler Vegard som foran denne sesongen inntok rollen som lagkaptein.

– Jeg elsker Haslum av hele mitt hjerte. Derfor betyr alle disse årene med håndball så mye for meg. Tidligere drømte jeg om spill i utlandet og på landslaget. Det ble aldri slik. Men det å være kaptein i Haslum er stort for meg.

– En av rollene som kaptein er å få økt kvaliteten og få frem potensialet som finnes i laget samt å gi positive tilbakemeldinger til gutta.

REFLEKTERE

– Men, legger Vegard til og fortsetter: – De svake resultatene i høst påvirker meg også. Men vi skal lykkes.

28-åringen forteller videre at spillegruppen kommer sammen etter kamper for å reflektere og oppsummere over hva som gikk bra og hva som gikk mindre bra.

– Vi har alle forbedringspunkter som det er viktig å ta tak i. Når det er sagt, er det ikke slik at jeg vet best. For meg er det like viktig å både lytte og snakke. Sammen skal vi håndtere motgangen, selv om det ikke alltid er like enkelt.

– Og det er også viktig at spillerne har det bra utenfor banen. Har vi det bra sammen der, ja da får vi det også bra sammen på banen, legger Vegard til – en kontinuitetsbærer, en kulturbærer, en driver og en bauta i miljøet.

– Vegard er en vaskeekte Haslum-gutt fra G14 til eliten. Han har titler fra G16, G18, G20 til senior med Haslum. Han er en kjernekar med stort hjerte og omsorg for alle rundt seg. Han setter store krav til seg selv og omgivelsen og er en lagspiller med stor L – altså en hardtarbeidende go’gutt, sier klubbens trener, Tom-Eirik Skarpsno.

UTKLASSET ELVERUM

Søndag reiser Haslum til Halden, nærmere bestemt til Remmenhallen. 9. oktober i høst fikk vi kanskje en av tidenes største håndballskrell i nettopp den hallen. Hjemmelaget utklasset «uovervinnelige» Elverum med 30-23.

– Hva nå, Vegard?

– La det være sagt med en gang. Remmenhallen er en tøff bortearena. Det fikk jo Elverum nylig erfare. Men seier og to poeng til Haslum er absolutt en mulighet. Vi skal vise oss frem.

Måtte Vegard for rett i sin kamp nummer 250 for Haslum.

«Jeg elsker Haslum av hele mitt hjerte.»

Vegard Sørlie Tennfjord, lagkaptein