– Vi trenger deg på tribunen – Haslum

– Vi trenger deg på tribunen

Glem at innledningen på sesongen har vært litt under pari. Det er på torsdag det gjelder – veien mot en cupfinale ligger i potten. Du på tribunen kan bli den avgjørende «spilleren» når Nærbø skal beseires i åttendedelsfinalen hjemme i Nadderud Arena.

– Vi trenger deg på tribunen.

Det er Haslum-trener Tom-Eirik Skarpsno klare oppfordring. Han drømmer om stinn brakke når hans spillere skal avansere i cupspillet.

Han husker godt hvordan gamle og nedslitte Nadderudhallen ble fylt opp til randen (slik bildet til denne saken også illustrerer) gang etter gang med rødkledde og meget entusiastiske og ihuga Haslum-supportere – supportere som var den helt avgjørende «spilleren» da jevne kamper ble avgjort og titler ble vunnet.

– Det betyr først og fremst trygghet på hjemlig grunn. Det betyr også mye i forhold til adrenalinet. Og det betyr tilstedeværelse og liv rundt kampen. Det betyr videre at vi presterer bra på banen. Ja, det er helt klart mye morsommere å prestere foran en fullsatt hall enn når det er glissent.

FIRE NM-GULL

Haslum har gode cuptradisjoner. Bærums-klubben vant NM-gull i sesongene 2004/05, 2010/11, 2011/12 og senest 2016/17. I tillegg har de vært tapende finalist i 2003/04, 2005/06 – og så sent som i 201920-sesongen.

– Hvorfor er cupen viktig?

– Cupen er veldig gjevt. En cupfinale er den morsomste enkeltkampen i regi av norsk håndball.

– På tide med en ny NM-tittel?

Tom-Eirik smiler lurt. Så sier han:

– Konkurransen har vel ikke vært tøffere nå enn på lenge. Her ligger vår mulighet til å ta en tittel – så vi sier ikke nei takk. Vi skal ofre alt. Men først handler det om å komme seg til kvartfinalen.

PÅGANGSMOT

Seriespillet har hatt et opphold på rundt en og en halv uke grunnet landslagsspill for både seniorer og de yngre utøverne. Det betyr at Haslum har gitt fra seg noen spillere i denne perioden.

– Hva betyr det for kvaliteten på treningene?

– Det sier seg selv at vi har ikke fått trent eller jobbet optimalt. Men i denne perioden har vi prioritet de langsiktige tankene.

Haslum står med en seier på fem seriekamper, så langt. Ting har ikke gått på skinner.

– Dagens lag er annerledes enn det som vi hadde tidligere. Rutinen er borte. Nå har vi ungdommelig pågangsmot. Derfor har vi vært ustabile i prestasjonene våre. Ja, faktisk under det nivået vi hadde tenkt oss. Helheten må bli bedre. Det har vært en prioritet oppgave i seriepausen.

Haslum har allerede møtt torsdagens motstander (borte) i seriespillet, en kamp Bærumslaget vant med knappest mulig margin (27-26 etter at Aleksander Høiness ble matchvinner bare sekunder før full tid).

– Vi forventer oss et fysisk sterk og temposterkt Nærbø-lag. Tross fire tap i serien har de en bra målvakt og noen gode sentrale spillere som må temmes – som vi lyktes med sist. Når det er sagt, må vi forvente oss at Nærbø kommer med noen mottrekk i forhold til kampen sist.

Avkast i Nadderud Arena torsdag kl. 18.00. Billetter kjøpes i appen eller på hhk.woow.no.