Anders har ladet storslegga – Haslum

Anders har ladet storslegga

(HASLUM – KOLSTAD, SØNDAG KL. 18:00) Til tross for en svak start i serien for laget har Anders Teige Bøe (23) fått sitt gjennombrudd i Haslum-drakten. Sist helg scoret han imponerende åtte mål mot regjerende seriemester Elverum. På søndag venter en ny utfordrer i serieleder Kolstad hjemme i Nadderud Arena.

– Jeg har fått beskjed om å skyte. Dessuten har jeg medspillere som setter meg opp i skuddmuligheter, sier 23-åringen beskjedent og legger raskt til:

– Jeg hadde noen bomskudd også. Men det er bedre å prøve seg og ta noen bom enn å få skuddvegre – og heller tenke neste skudd og mulighet.

– Åtte mål på 12-13 skudd er absolutt innafor, supplerer Haslum-trener Tom-Eirik Skarpsno.

KRAFTSKYTTER

Anders Teige Bøe kom til Haslum midt i forrige sesong da hans daværende klubb Nøtterøy slet med store økonomiske problemer og han ble fristilt fra Vestfold-klubben. Kraftskytteren ble hentet som en back up for daværende høyre bakspiller Benjamin Hallgren. Det ble ikke all verden med spilletid for nykommeren.

– Tro meg – det var en morsom periode selv om jeg hadde en annen rolle enn den jeg har denne sesongen. Som nykommer må man også være klar over det. Det var mest min feil at det ikke ble mer spilletid.

Foran denne sesongen reiste Benjamin til proffspill i den franske ligaen. Nå blomstrer mannen som måler 197 centimeter på strømpelesten og med 109 kilo muskler. Etter syv serierunder ligger Anders som nummer 11 på toppscorerlisten med 36 mål i REMA 1000-ligaen.

– Sesongen begynte med en litt vond skulder. Derfor var det helt fortjent at Lasse (Sunde Lid) spilte de første kampene. Men nå begynner det å fungere. Jeg er bare takknemlig for den rollen jeg har fått i laget, sier Anders som utenfor banen har etablert seg med leilighet på Ullern etter å ha pendlet daglig med bil på strekningen Nøtterøy-Bærum-Nøtterøy i perioden februar og juli.

– Anders har vist en fin utvikling over tid siden februar i år. Hans fysiske form har blitt vesentlig bedre, selv om det stadig er litt mer å gå på. Det har vært veldig gøy å se at han får brukt skuddene sine mer og mer og har funnet seg til rette på banen. Han har et tungt skudd som er veldig bra, sier Tom-Eirik om spilleren i drakt nummer 31.

KLAR BEDRING

Elverum-kampen sist lørdag er historie. Men la oss likevel dvele litt om kampen i Terningen Arena, selv om det til slutt endte med tap 31-27 etter 13-13 til pause. Det var tross alt spillemessig fremgang.

– Mange deler av spillet vårt var i klar bedring. Det offensive var klart bedre enn tidligere. Vi spilte oss frem til mange fine sjanser. Fortsatt gjorde vi for mange enkle feil i perioder som igjen gjorde at Elverum fikk løpt inn for mange enkle mål. Defensivt sto vi veldig fint i 6:6, og vi fikk en fin målvaktprestasjon av Thomas (Langerud), forklarer Haslum-treneren.

KOLSTAD NESTE

Søndag skal Anders og Haslum måle krefter mot serieleder og ubeseirete Kolstad hjemme i Nadderud Arena. 

– Kolstad er et meget robust lag med klassespillere defensivt som holder internasjonalt nivå. Og bakerst står Norges ubestridte beste målvakt i Torbjørn Bergerud. I angrep driver islendingen Janus Smarason spillet svært godt sammen med gode skyttere og store linjer. De har hatt en perfekt sesongstart og har virkelig tatt noen steg siden forrige sesong, forklarer Tom-Eirik.

Apropos gode skyttere. Alt ligger til rette for en skudduell mellom Haslums Anders Teige Bøe (36 mål) og Kolstads Magnus Langeland (40 mål) som ligger på henholdsvis 11. plass og syvende plass på toppscorerlisten.

– Hvem går seirende ut av duellen mellom dere to, Anders?

– Det viktigste er ikke hvor mange mål jeg gjør, men at Haslum går seirende ut av kampen. Vi skal møte opp i 2×30 minutter, slik vi gjorde mot Elverum. Tabellen til tross – hver kamp lever sitt liv. Vi skal ikke la oss stresse.

UNGT PÅGANGSMOT

Anders håper at mange voksne og barn finner veien til Nadderud Arena på søndag.

– Det er mye morsommere å spille for godt besatte tribuner enn det motsatte. Vi skal gjøre vårt for at det gode humøret smitter over på tribunen. Vit at vi hørte Haslum-gjengen gjennom 60 minutter i Terningen Arena.

– Ønsker du å se ungt pågangsmot mot landslagsspillere fra Island og Norge, er det bare å møte opp på Nadderud Arena, supplerer Haslum-sjefen.

Avkast i Nadderud Arena søndag klokken 18.00.