Etter 10 år er Vegard endelig Haslum-kaptein: – Noe jeg har drømt om lenge – Haslum

Etter 10 år er Vegard endelig Haslum-kaptein: – Noe jeg har drømt om lenge

(KRS – HASLUM, KL 18:00 – TV 2 PLAY): På toppen av Kaptein Sabeltann-skuta på Kadettangen i Sandvika står Haslums nye kaptein, flankert av Aleksander Høiness og Leopold Mortvedt Nicolaus. Fra nå av bedre kjent som kaptein Tennfjord. 

KJØP SESONGKORT I APPEN NÅ!

– Det har alltid vært et mål for meg, helt siden jeg kom opp på A-laget. På mange måter har jeg endelig klart det, sier en tydelig stolt Vegard Tennfjord. 

Han smiler og legger til. 

– Det er en viktig rolle som jeg er klar for. Det har vært et mål for meg i mange år å kunne drive med dette, nå kan jeg det og i tillegg være kaptein. Ingenting er bedre.

Kaptein Sabeltann og hans hjelpere 

Praten går løst mellom Høiness, Mortvedt Nicolaus og Tennfjord på Kadettangen. Yngstemann, Aleksander, drar med sitt sedvanlige smil på lur vitser om at denne trioen er som Kaptein Sabeltann og hans to hjelpere, Langemann og Pelle – fra det nettopp velkjente skuespillet. 

«Hjelperne», 20 år gamle Aleksander Høiness fra Ullern og 20 år gamle Leopold Mortvedt Nicolaus fra Blommenholm, er også nye i kapteinsteamet og kanskje spesielt unge. 

– De to gutta er unge på papiret, men ikke i gruppa. Det er gutter som etter hvert har fått masse erfaring i gamet og som vet hva dette går ut på. De har en god standing i gruppa, som også er viktig for å utfylle en slik rolle de nå har fått, sier Tennfjord. 

LANGEMANN, KAPTEIN SABELTANN OG PELLE: Om Høiness får det som han vil..

– Spice det litt opp

Når han nå overtar kapteinsbindet fra håndball-pensjonisten Stian Brevik, er det med mye erfaring fra kapteinsteam Tennfjord angriper rollen. Mye har han også lært av Haslums nummer 5, Anders Røe. 

– Vi er nok alle tre forskjellige i vår lederstil. Røe har hatt sin, Stian har hatt sin som han fikk brukt i ett år – og alle har lyktes godt med å få en sammensveiset og god gjeng. Jeg tar med meg mye av det, så skal jeg også love å «spice» det litt opp, humrer linjespilleren. 

Når han prater om guttene han skal prøve å få, sammen med trenerteamet, til å prestere best mulig, gløder 28-åringen. 

For det er ikke til å stikke under en stol at årets spillertropp er yngre enn på lang tid. 

– Men det er skikkelig gøy. Unggutta er ambisiøse, det samme er jeg. Selv om det er mange års forskjell på meg og flesteparten, synes det ikke. Når vi møter opp på trening eller til kamp, er vi en felles enhet. 

– Vi skal ha fokus på vårt

I kveld serieåpner Haslum i Aquarama. Sist tur til Kristiansand kunne ikke endt med et lykkeligere utfall. 

– Vi tar med oss de siste 45 minuttene fra sist kamp, og glemmer heller ikke av at KRS både har mistet og fått en del nye spillere. 

– Dette blir en helt ny kamp med nye utfordringer. Vi er godt forberedte, har hatt en fin oppkjøring og er klare for å kjøre på. Vi skal ha fokus på hva vi skal drive med og løpe på dem. 

PS! Husk at TV 2 har overtatt rettighetene til REMA 1000-ligaen. Kjøp håndballpakka, 3 mnd til prisen av 1, her.