Opp i ringene igjen – Haslum

Opp i ringene igjen

Et kraftfullt skippertak da det gjaldt som aller mest, med blant annet seier over bronsevinner Runar i aller siste serierunde, berget plassen til Haslum. Denne sesongen legger Bærums-laget listen høyere.

– Hvor høyt?

– Topp 8, svarer hovedtrener Tom-Eirik Skarpsno.

Haslum kan blant annet skilte med tre seriegull og fire NM-gull. Klubben har utviklet spillere som for eksempel Erlend Mamelund, Sebastian Barthold, Thomas Kristensen, Kent Robin Tønnesen, Sander Sagosen og Sander Øverjordet til landslag og til topp europeiske klubber/ligaer – helt i tråd med klubbens filosofi. Etter forrige sesong har ytterligere to Haslum-spillere forlatt Nadderud Arena til fordel for fransk håndball; Benjamin Hallgren og Nicolai Strickland.

I tillegg har veteranene Anders Røe, Trond Tjemsland og Stian Brevik lagt håndballskoene på hylla. Til sammen representerer de ikke mindre enn 1.080 kamper for Bærums-laget.

– Hva nå? 

– På papiret ser vi langt mer urutinerte ut. Men vi har en gjeng med ambisiøse spillere. Så det krever en omstilling og tøffe endringer av oss alle. Når det er sagt, tror jeg at flere av de unge gutta vil ta steget opp og utvikle seg som eliteseriespillere denne sesongen. Kall oss gjerne for annerledesklubben, sier Tom-Eirik.

KONTRASPILLET

Ifølge den samme treneren vil hans lag denne sesongen fremstå som mer temposterke mellom de to ni-meterne.

– Vi har jobbet med kontraspillet vårt i oppkjøringen. Årets Haslum-utgave har også fått tyngre skyts inklusive Felix (Lunde) når han er fullt tilbake igjen en gang før jul. Vi har en pågangssterk spillegruppe som alle vil utvikle seg ytterligere og som har store ambisjoner.

Om de ulike lagdelene sier treneren:

– Vi har store forventninger til Thomas (Langerud) i mål. Han hadde sin første ordentlige sesong i eliteserien i fjor. Når Thomas er på det nivået, blir det lettere for oss rent forsvarsmessig også. Bak ham er det flere unge og lovende målvakts-emner.

– På kantene har vi to målgarantister i Even (Haugli) og Leopold (Nicolaus). Bak disse to igjen har vi Kasper (Bjanes Iversen) – med masse talent og som en annerledes kanttype. Og nykommer Matias (Landsrød Haug) har imponert i oppkjøringen.

– På strek har vi en gammel traver i Vegard (Sørlie Tennfjord). Han lever fortsatt både på og utenfor banen. Martin (Hovde) har blitt en forsvarsspesialist. Han er en kraftplugg å møte i dueller. Vi har også en tredjespiller på denne posisjonen i Jonas (Johansson Kjellerød), som fortsatt er en læregutt.

– Bak ser det helt annerledes ut denne sesongen. På høyre bakplass har vi mer fysikk og skuddstyrke i Anders (Teige Bøe) og Lasse (Sunde Lid). På motsatt side har vi et nytt talent i Sverre Ottesen, som var med å trene litt med oss forrige sesong. Men han trenger og skal få tid til å utvikle seg ytterligere. To andre sentrale bakspillere er Aleksander (Høiness) og Henrik (Bielenberg). Aleksander hadde en bra avslutning forrige sesong. Henrik er en forsvarsgeneral. Kristian (Gjestrud) har hatt en god oppkjøring og er vår eneste rene playmaker. Og selvfølgelig har vi nykommer, skuddsterke og islandske Örn (Vesteinsson Östenberg) med erfaring fra Bundesliga. Han vil vokse ytterligere utover sesongen.

Håvard B. Johannesen har gitt seg. Like før sommerferien fikk han et jobbtilbud i Sveits han ikke kunne si nei til. Det ble med 203 kamper og 224 mål for den ektefødt Haslum-gutten.

FRIR TIL PUBLIKUM

Etter to sesonger med nasjonale pandemirestriksjoner og svake resultater for Haslum håper Tom-Eirik og hans spillere at publikum vil komme tilbake til Nadderud Arena igjen når sesongen kastes i gang i september. 

– Haslum har flere unge, spennende talenter som alle gir mye av seg selv på banen. Jeg håper og tror at det skal bli moro å se på disse gutta – spillere som man vil se igjen på landslaget og i europeiske toppklubber om noen år slik filosofien er i Haslum. Ja, jeg tror helt sikkert publikum vil bry seg om håndball og samtidig se fremtidens stjerner. 

Dessuten fortalte jo nettopp Tom-Eirik at Haslum vil være med å slåss for sluttspillplass denne sesongen. Vær med og løft taket og desibelen i Nadderud Arena.

Han tror videre at Elverum, Kolstad, Arendal og Drammen vil kjempe om topp 4. Bak disse fire vil det bli et rotterace mellom de resterende klubbene. Kristiansand har for eksempel hentet ni nye spillere. Bækkelaget har hentet fire nye utenlandske spillere.

– Den norske ligaen har utvilsomt hevet seg med mange kjente og nye profiler. Jeg kan nærmest garantere mange tøffe og kule kamper, sier sjefen som fortsatt har med seg Ole Andreas/»OA» (Sverre) og Erlend (Mamelund) på trenerbenken – og selvfølgelig superveteranen/oppmannen/evighetsmaskinen Terje Gunnar «Halvi» Halvorsen med vannflaskene, draktene og håndkledene.