Sigvart legger listen høyt – Haslum

Sigvart legger listen høyt

Forrige sesong spilte Sigvart Kval (19) for Nøtterøy mot Haslum og noterte seg for en redningsprosent på 39. De neste to sesongene skal han vokte Haslum-buret.

– Klart jeg husker den kampen. Det er der jeg skal ligge, gliser den siste spillerervervelsen til Haslum – en kamp Bærums-laget til slutt vant 28-26 over et Vestfold-lag som allerede var under oppløsning grunnet store økonomiske problemer og hadde fristilt spillerne sine.

– Nå er jeg veldig fornøyd med å spille i Haslum. Klubben passer meg veldig godt. Den har tro på unge spillere, gir unge spillere muligheter og ikke minst er kjent for å utvikle unge spillere – ja, jeg er godt fornøyd, legger målvakten til.

STOR REKKEVIDDE

Sigvart Kval er født på Lillehammer. Han tok videregående på Wang Hamar. Høsten 2021 gikk han til Nøtterøy. Sesongen ble på ingen måter slik hverken han eller hans medspillere hadde forestilt seg. Sigvart valgte å bli sesongen ut, mens mange andre spillere valgte å forlate Nøtterøy umiddelbart. Han forklarer sitt valg:

– Slik fikk jeg viktig eliteserieerfaring. Det igjen er både lærerikt og bra for meg.

Etter sesongslutt sto imidlertid Haslum uten sin erfarne målvakt Trond Tjemsland. Superveteranen med 464 Haslum-kamper var kommet frem til at nok var nok.

– Ja. Vi måtte finne en makker til Thomas (Langerud). Sigvart er en ung lovende og litt ubeskrevet blad. Han er et fint talent med stor utviklingspotensialet. Han har litt andre styrker enn Thomas – så jeg tror og håper at de passer godt sammen som et team, sier hovedtrener Tom-Eirik Skarpsno.

– Han har stor rekkevidde og har sin styrke på distanseskudd. I tillegg er han ambisiøs og glad i å trene for å nå målene sine.

Sigvart liker ordene fra treneren.

– Jeg føler at jeg har mye å lære av Thomas. Mulighetene vil komme, og da skal jeg ta vare på dem. Selvfølgelig er jeg forberedt på å få mindre spilletid enn i Nøtterøy. Vi har en fin treningsgruppe i laget. Det er for tiden aller viktigst for meg.

HÅRETE MÅL

Sigvart har allerede funnet seg godt til rette, både i klubben og utenfor banen. For tiden bor han sammen med to tidligere Nøtterøy-spillere og nå Haslum-spillere, Anders Teige Bøe og Matias Landsrød Haug, samt islandske Örn Vesteinsson Östenberg, ikke så langt fra Nadderud Arena.

Ansvaret for middagen går på rundgang i kollektivet.

– Jeg er ikke den beste kokken. Men taco fungerer for alle, smiler 19-åringen lurt.

Med tiden håper Sigvart at han finner seg en jobb. Fritiden går ellers med til å følge med på sport; spesielt fotball og Manchester United.

– Hva med den kommende håndballsesongen?

– Hvis Haslum spiller slik de avsluttet sesongen på, ja da blir det en bra sesong, sier den 195 centimeter høye målvakten som røper sine store mål:

Champions League og landslaget. Men veien dit er lang. Men jeg har mange år igjen av håndballkarrieren min.