Nykommer, men en del av gjengen allerede – Haslum

Nykommer, men en del av gjengen allerede

Islandske Örn Vesteinsson Östenberg (23) har bare to Haslum-treninger bak seg. Men den venstre bakspilleren kjenner allerede på godfølelsen sammen med nye lagkamerater, nye trenere og nye omgivelser.

– Haslum er en veldig bra klubb. Bra stemning i laget. Bra miljø. Bra organisasjon. Bra støtteapparat. Ja, Haslum er en klubb som har alt på plass. Dette er et riktig klubbvalg og er et riktig steg videre i min karriere, forteller Örn Vesteinsson Östenberg som måler 196 centimeter og har 98 kilo muskler fordelt på kroppen samt at han har en skuddkraftig høyrearm som enhver motstander skal få kjenne på.

Örn, som har skrevet under en toårsavtale med Haslum, kan skilte med spill på det islandske landslaget i følgende mesterskap; U18 EM, U19 VM og U21 VM.

OPPVOKST I SVERIGE

Han er født og oppvokst i Helsingborg i Sverige og har kun et halvtårs «korttidsopphold» på Sagaøya – da han var 18 år ung. For å komplimentere hans nordiske tilstedeværelse har norsk kjæreste, Mari Finstad Bergum, som spiller håndball i franske Nantes.

– Min mor er svensk og min far er islandsk, forklarer han og røper at han kommer fra en friidrettsfamilie. Både mor og far har en karriere bak seg som diskoskastere. Faren er i dag en internasjonal diskostrener. Godt for Haslum og håndballsporten at han «brøt ut» familietradisjonen, tok egne valg og utviklet seg på håndballakademiet i Kristianstad. Deretter spilte han også i de svenske klubbene Växjö og Amo – for så spille i Bodø og Nøtterøy. Da sistnevnte klubb fristilte sine spillere sist vinter grunnet en anstrengt klubbøkonomi, reiste Örn til tyske TV Emsdatten og spilte i 2. Bundesliga.

– Örn er en faktisk en spiller som vi har jobbet med fra tidlig på nyåret. Han valgte Tyskland da, men nå er vi veldig glade for at han i de to neste sesongene skal spille for Haslum, sier hovedtrener Tom-Eirik Skarpsno.

– Han kommer til å tilføre oss etterlengtet skuddkraft fremover og er også en habil forsvarsspiller – samtidig som han er en spiller som skal utvikle seg enda mer. Han passer inn i filosofien vår. Vi kommer til å få mye glede av ham.

I sin siste kamp for sin tyske klubb banket han alene inn 11 mål.

VAREMERKE

Örn har et stort vinnerinstinkt og hater å tape kamper. Skuddarmen er blitt hans varemerke. Han er ambisiøs.  

– Jeg har ambisjoner om å spille på det islandske A-landslaget, sier 23-åringen krystallklart. 

Like krystallklar er han når det gjelder klubbhåndball.

– Jeg ser frem til en dag å spille Champion League for mange tusen og med et stort trøkk på tribunen.

– For Haslum?

– Alt kan skje, smiler Örn lurt. I våres fulgte han med på Haslum fra sitt ståsted i Tyskland. Han ble mektig imponert over Bærums-klubben under kvalifiseringsspillet for fortsatt spill i REMA 1000-ligaen.

– Kommende sesong blir en tøff utfordring for Haslum. Men vi skal få det til med god og riktig disiplin i laget samt at alle mann må prestere.