På etterskudd gjennom 60 minutter – Haslum

På etterskudd gjennom 60 minutter

Haslum – Kristiansand 31-32 (16-16). Med tap på hjemmebane gjorde Haslum det vanskelig for seg selv med tanke på lagets videre skjebne i playoff-kampene.

– Uff ja. Nå har vi gjort det vanskelig for oss selv, sier veteranen Anders Røe som har vært ute en vinternatt før.

– Nok en jevn kamp som vi taper til slutt – ja slik har sesongen for det meste fortonet for oss. Nå har vi tapt tre av tre kamper denne sesongen mot Kristiansand. To av dem, begge hjemme, med ett mål som vi burde ha vunnet.

På lagenes fire første angrep scoret gjestene like mange ganger, mens hjemmelaget bommet på mål like mange ganger. Dermed kom Haslum bakpå allerede fra første sekund. Og de rødkledde ble i hele omgangen liggende bak og jage. Ved et par tilfeller klarte Anders og kompani å utligne ledelsen, men de klarte aldri å lede kampen.

STRESSET

Starten på andre omgang ble helt lik som i første, det vil si gjestene nøyde seg med kun tre mål på rad denne gangen, mens hjemmelaget bommet fire ganger før ballen endelig havnet i mål. Igjen ble Haslum jagende etter. Med ett minutt igjen av kampen sto det uavgjort 31-31. 30 sekunder senere scoret Kristiansand. I sitt siste og avgjørende angrep bommet igjen Haslum da det gjaldt som aller mest – og null poeng i playoff-kampen.

-Vi gjør ikke det vi har avtalt på forhånd – holde på ballen over tid og unngå skudd over de store Kristiansand-spillerne i midten. Utover kampen blir vi mer og mer stresset og avslutningene blir for tilfeldige, forklarer Anders som etter kampen fikk blomster av unge supponerte; hans elever på Bjørnsletta skole. Uansett resultat var de stolt av læreren sin. Det varmet og trøstet selv en veteran med imponerende 487 kamper og over 1.600 mål for Haslum.

Tap og skuffelse til tross – det var to lyspunkter onsdag kveld; «reservene» Martin Hovde (kåret til Haslum beste spiller) og Kristian Gjestrud. De ble tidlig satt innpå og erstattet langt mer rutinerte spillere.

– Ja, helt enig. Disse to unggutta fortjener skryt.

Haslum: Thomas Langerud, Trond Tjemsland – Anders Røe 5, Vegard Sørlie Tennfjord 2, Nicolay hauge, Even Haugli 1, Leopold Nicolaus 4, Benjamin Hallgren 4, Håvard Johannesen, Kasper Bjanes Iversen, Stian Brevik 4, Henrik Bielenberg, Aleksander Høiness 3, Anders Teige Bøe, Martin Hovde 5, Kristian Gjestrud 3.

Kristiansand: Øyvind Frigstad 5, Eric Jensen 5.

Dommere: Eskil Ahn Braset, Leif A. Sundet.

Utvisninger: Haslum 1×2 min., Kristiansand: 4×2 min., 1 rødt kort.

Tilskuere: 601 i Nadderud Arena.