Nikolai til fransk klubb – Haslum

Nikolai til fransk klubb

Den ektefødte Haslum-gutten Nikolai Strickland (25) har skrevet under en toårsavtale med den franske håndballklubben Bordeaux Bruges Lormont.

– Akkurat nå føles dette helt surrealistisk. Det er jo dette som har vært drømmen min siden jeg var en liten gutt – meg som fulltidsprofesjon håndballspiller og nå skal jeg bo i storbyen Bordeaux. Men det viktigste er de sportslige utfordringene. At jeg gleder meg enormt, ja det er bare forbokstaven, smiler Nikolai Strickland bredt – ja nærmest fra øre til øre.

Niko, kallenavn blant medspillere, debuterte på Haslums A-lag allerede som 15-åring. Høyrekanten ble hans posisjon på banen. Fra den plassen har han scoret totalt 261 mål fordelt på 154 kamper, og han har blitt både seriemester og norgesmester med Haslum. I november sist høst kom han med på rundens lag i REMA 1000-ligaen. I tillegg har han fem kamper med flagget på brystet for U20-landslaget. 

Formelt sett har 25-åringen et år igjen av kontrakten med moderklubben.

– Jeg er veldig takknemlig for at Haslum slipper meg vederlagsfritt og gir meg denne muligheten. Det setter jeg enormt pris på.

PSG-TRENER

Dette er hans nye klubb, «BBL» til daglig – Niko forteller: 

– Klubben er allerede klar for opprykk fra nivå tre til nivå to, selv om det gjenstår noen serierunder. Det betyr at neste sesong spiller jeg og laget på det nest høyeste nivået i Frankrike. For et år siden slo klubbene Bruges og Lormont seg sammen i en ny hardsatsning med ambisjoner og målsetning om opprykk på det aller øverste nivået; Star League. Klubben hentet inn tidligere verdensmester og lagkaptein for Frankrike fra 1995/tidligere PSG-trener Philippe Gardent i perioden 2012-15 som trener. 

Det er imidlertid flere klubber som har vist interesse for kantspilleren med base i Nadderud Arena. Under EM på nyåret fikk Niko henvendelser fra både svenske og danske klubber. Men de ville han nordmannen umiddelbart. Niko på sin side ønsket kun å ha fokus på Haslum i kampen om å overleve i eliteserien. I forrige måned kom henvendelsen fra BBL om en overgang fra neste sesong.

– Ting, det vil si forhandlinger, tar litt tid. I denne tiden har vi hatt flere møter og samtaler på Teams. Det kjennes godt at vi havnet på en toårskontrakt. Jeg føler at jeg har vært veldig heldig ved å være en del av klubbens prosjekt og at de staser som de gjør. Neste sesong står en helt ny arena ferdig midt i Bordeaux sentrum med plass til mange tusen tilskuere, forteller Niko som rett etter påske starter på franskkurs ved Folkeuniversitetet. 

VISEKAPTEIN

Kantspilleren, som denne sesongen har vært en av to visekapteiner, roser Haslum.

– Klubben har betydd alt. Den har latt meg være den spilleren jeg er. Jeg har spilt sammen med mange gode spillere som jeg har prøvd å lære av. Jeg vil likevel trekke frem ett navn, Stian Brevik. Han har vært en viktig person for meg både på og utenfor banen. Jeg må også få nevne god og viktig støtte fra mamma og mormor.

Medio juli setter Nikolai Strickland kursen sørover til Frankrike; et land han aldri tidligere har vært i. Lykke til på ferden og i din nye klubb, Nikolai. Au revoir!