Åpner borte mot Fjellhammer – slik spilles playoff – Haslum
Haslum - Kristiansand

Åpner borte mot Fjellhammer – slik spilles playoff

I et heseblesende oppgjør i Nadderud Arena lørdag kveld sikret Haslum seg foreløpig en ny billett til REMA 1000-ligaen 2022/23. Nå skal det hele avgjøres og playoffen spilles mot Fjellhammer og Kristiansand og gjennomføres slik:

Mandag kveld ble det også fattet følgende vedtak av Norges Håndballforbund: KRS benyttet i en kamp mot Elverum en spiller som ikke var spilleberettiget og hadde feil klubbtilhørighet. Det betyr at, tross KRS endte på 9. plass i årets eliteserie, laget vil bli dømt sist på tabellen av lag med like mange poeng. Dermed er det Fjellhammer som fikk 9. plassen i årets serie.

Slik skal kampene spilles:

Lag nr. 9.-11. etter endt seriespill i REMA 1000-ligaen, spiller «play-off» med dobbel serie om å unngå kvalifiseringsspill.

Fjellhammer starter «playoff»-spillet med 2 poeng, KRS med 1 poeng og Haslum med 0 poeng. Ved poenglikhet på tabellen i «playoff» vil laget som er høyest plasserte fra REMA 1000-ligaen rangeres foran lavere plasserte lag.

Det lavest rangerte laget etter endt «playoff»-spill skal møte vinner av playoff mellom lag nr. 2.-4.  i 1. divisjon. Disse to lagene spiller kvalifiseringskamper om en ledig plass i kommende sesongs REMA 1000-liga.

Kvalifiseringen spilles best av 3 kamper. Laget fra REMA 1000-ligaen har hjemmekamp i kamp 1 og eventuelt kamp 3. Sammenlagtvinner er laget som har vunnet 2 kamper som da vil spille i REMA 1000-ligaen neste sesong.

KAMPDATOER (klokkeslett ikke avklart):

21.04 Kristiansand – Fjellhammer
24.04 Fjellhammer – Haslum
27.04 Haslum – Kristiansand
01.05 Fjellhammer – Kristiansand
04.05 Haslum – Fjellhammer
08.05 Kristiansand – Haslum