Seier god som gull – kvalikplassen reddet – Haslum

Seier god som gull – kvalikplassen reddet

Haslum – Runar 29-28 (16-13). Haslum har vunnet tre seriegull og fire NM-gull. Men lørdagens jubel etter å ha berget kvalikplassen for fortsatt spill i den øverste divisjon, slår nok all tidligere jubel.

Trener Tom-Eirik Skarpsno hadde tårer i øynene etter den dramatiske og klubbens kanskje viktigste kamp noen gang.

Superveteranen Anders Røe puttet på 10 mål alene og passert 1.600 mål totalt med god margin i sin 16 år lange Haslum-karriere.

Aller bakerst sto Thomas Langerud som en levende vegg.

Leopold Nicolaus scoret seiersmålet 15 sekunder før full tid.

Stian Brevik viste seg frem som en imponerende og effektiv ballentertainer.

Og ikke minst – HELE LAGET sto frem og spilte med hjerte langt utenpå drakten da det gjaldt som aller mest. Det nesten umulige ble mulig lørdag kveld hjemme i Nadderud Arena. Haslum klarte kvalikplassen da også Sandefjord røk for Halden hjemme i Jotunhallen. Da er det lov å juble og feire og si at kvalikplassen smaker (nesten) som gull.

DRAMTATISK

Det begynte nervøst for hjemmelaget. Runar var i føringen de første minuttene. Men etter seks minutters spill tok Haslum ledelsen (6-5) for første gang og var det førende laget frem til pause.

Andre omgang ble jevnere rent resultatmessig. Helt mot slutten vippet kampen begge veier. Men gutta våre hadde det lille ekstra som kreves i en slik dramatisk thriller. 15 sekunder sikret Leopold Nicolaus seieren.

– Dette er helt surrealistisk – jævlig digg – helt fantastisk – og viktig, oppsummerer Leopold mens «alle» ville ha en bit av matchvinneren.

– Da jeg fikk ballen på kanten, rakk jeg ikke å tenke. Det var bare en ting som gjaldt – få ballen i mål. Dette måtte bare bli mål. Jeg hadde ikke noe annet valg. Dette var en seier for hele laget, legger kantspilleren til.

Haslum-treneren var en stolt og beveget mann etter kampslutt.

– Ja, jeg er stolt på guttas vegne. Mot slutten av kampen fulgte vi med på situasjonen i Jotunhallen og visste at det ville holde med uavgjort.

Han avviser at han og gutta har følt på presset den siste uken.

– Vi har hatt fokus på det vi skal gjøre på banen og har klart å beholde roen. Men klart nå etter kampen kjenner vi på alle følelsene. Men husk – dette er bare første jobben. Vi må nullstille oss og være klare til kvalikkampene, understreker Tom-Eirik.

Haslum: Thomas Langerud, Trond Tjemsland – Anders Røe 10, Vegars Sørlie Tennfjord 1, Nicolay Hauge, Even Haugli, Leopold Nicolaus 4, Benjamin Hallgren 2, Håvard Johannsen, Kasper Bjanes Iversen, Stian Brevik 6, Henrik Bielenberg 1, Aleksander Høiness 4, Anders Teige Bøe 1, Martin Hovde, Kristian Gjestrud.

Runar: Claes Lindell 6.

Dommere: Magnus Muri Nygren, Andreas Daviknes Borge.

Utvisninger: 3×2 min., Runar 2×2 min.

Tilskuere: 672 i Nadderud Arena.