Spillere med 3.000 mål takker av – Haslum

Spillere med 3.000 mål takker av

Lørdag kan være siste kamp for Anders Røe, Stian Brevik, Benjamin Hallgren, Nicolay Hauge og Nikolai Strickland som har bidratt med 2.898 mål fordelt på 956 kamper for Haslum.

Dog håper den svært erfarne og målfarlige gjengen på ytterligere kamper gjennom kvalikspill før oppdraget i Nadderud Arena er helt over og deres Haslum-historie skal skrives. Men da skal alt klaffe mot Runar samtidig som marginene skal gå Haslums vei i Jotunhallen. Statistikken på de utgående spillerne viser så langt:

  • Anders Røe: 484 kamper og 1.594 mål – legger opp.
  • Stian Brevik: 119 kamper og 508 mål – legger opp.
  • Benjamin Hallgren: 44 kamper og 217 mål – til Saint Raphael, Frankrike.
  • Nicolay Hauge: 155 kamper og 318 mål – legger opp.
  • Nikolai Strickland: 154 kamper og 261 mål – til utenlandsk liga.
TO FORLATER: Nikolai Strickland (f.v.) og Stian Brevik. Sammen med Vegard Tennfjord – som har signert ny kontrakt.

KONTINUITETSBÆRER

Anders Røe troner øverst på adelskalenderen med sine imponerende 484 kamper for Haslum. Debuten kom allerede i 2006. 

– Nok er nok. Jeg må lytte til kroppen. Jeg har holdt på lenge nok. Nå ser samboer Bettina og jeg frem til å få helger sammen. Et annet viktig punkt for meg er at Haslum er inne i et generasjonsskifte. Unge spillere er klare til å overta stafettpinnen, forteller superveteranen.

– Anders har vært den viktigste kontinuitetsbæreren siden 2008. Han har vært sentral på alle de lagene han har spilt på opp gjennom årene, og den spilleren som har betydd aller mest. Ja, han har vært en bauta. Han har spilt mye, begge veier, og har heldigvis vært sjelden skadet, sier Haslum-trener Tom-Eirik Skarpsno om spilleren i drakt 5.

LEGGER OPP: Nicolay Hauge.

Stian Brevik kom til Haslum i 2017 etter spill i tysk og dansk ligaer. Denne sesongen har han vært lagkaptein.

– Det er flere grunner til denne beslutningen. En av dem er at jeg ønsker å tilbringe mer tid hjemme og bidra mer sammen med sønnen Villas og kona Kristiane. En annen grunn er at jeg føler meg ferdig med håndball, sier lagkapteinen.

– Stian var et frisk pust da han kom til oss i 2017. Han var en god erstatter for Sebastian Barthold. Han er blitt en markant skikkelse i laget, en ballentertainer og en som har vært med på å dra lasset, oppsummerer Tom-Eirik om spilleren i drakt 23.

Benjamin Hallgren kom fra Follo for to sesonger siden. Han har pøst på mål. Persen på antall mål i en enkelt kamp er imponerende 10. Før siste serierunde ligger han på 10. plass med 124 mål på toppscorerlisten i den øverste divisjonen. Nå venter franske Saint Raphael.

– Da denne muligheten dukket opp, måtte jeg bare gripe den. Dette blir enormt spennende og en fantastisk mulighet for meg til å spille på et topplag i en av verdens beste ligaer, forteller Benjamin.

– Benjamin har vært fast som bakspiller de to sesongene han har vært hos oss. Han har holdt fortet på høyresiden. Han har utviklet seg bra i Haslum. Nå tar han steget ut i den franske ligaen. Jeg har god tro på at Benjamin skal lykkes, oppsummerer Tom-Eirik om spilleren i drakt 19.

Nicolay Hauge debuterte i Haslum i 2006 og spilte frem til 2013. Deretter ble det spill i tyske Magdeburg og hjemlige Bækkelaget. Foran denne sesongen vendte han tilbake til Haslum.

– Nicolay var en meget sentral spiller i hans første periode i klubben. Han spilte da Haslum leverte sine beste sesonger, hvor han betydd mye, var sentral på laget og hadde en playmakerrolle, sier Haslum-treneren om spilleren i drakt 10.

TIL FRANKRIKE: Benjamin Hallgren.

Nikolai Strickland debuterte på A-laget allerede i 2013, som 15-åring. Han er en vaskeekte Haslum-gutt. Nå venter nye eventyrer for hurtigtoget på kanten i en av de bedre europeiske ligaene.

– Ja, jeg skal spille i en utenlands liga. Jeg gleder meg enormt. Neste uke er formalitetene på plass og da kan jeg fortelle navnet på klubben. Men uansett har proffspill i utlandet alltid vært guttedrømmen min. Det blir spennende med nye utfordringer, forteller Nikolai som takker Haslum for at de slipper ham ett år før kontrakten hans med Bærums-klubben går ut.

– Nikolai har preget Haslum i mange år, både på juniorlaget og på A-laget.  Han er en fighter på banen og spiller med hjerte utenpå drakten. Man kan alltid regne med Nikolai når det drar seg til på banen. Det gleder meg å sende en vaskeekte Haslum-gutt ut i Europa, sier treneren om spilleren i drakt 17.

SKJEBNEKAMP

Vi spør også treneren om kampen mot Runar i Nadderud Arena på lørdag.

– Ja, det er en skjebnekamp samtidig som vi er avhengig av at Sandefjord ikke vinner. Derfor har vi ikke alt i egne hender. Således blir det også en helt spesiell kamp.

Tom-Eirik innrømmer at han har kjent på forventningspresset gjennom hele uken.

– Vi må ha fokus på det vi skal gjøre på banen. Dog skal vi selge oss dyrt. Runar har også variert i prestasjonene gjennom sesongen. På en god dag for oss vinner vi, men det blir tøft. Mulighetene er absolutt der.

om sesongen. På en god dag for oss vinner vi, men det blir tøft. Mulighetene er absolutt der.