Tidligere «Haslum-tungvektere» om skjebnekampen – Haslum
Foto: Audun Braastad

Tidligere «Haslum-tungvektere» om skjebnekampen

Lørdag kan det avgjøres hvor Haslum spiller neste sesong. Vi har snakket med tidligere «Haslum-tungvektere» og spurt dem om hva de tror blir lagets skjebne. 

Aktørene: Haslum – Runar i Nadderud Arena. Sandefjord – Halden i Jotunhallen. 

Inngang: Serieavslutningen blir mildt sagt uhyre spennende, voldsomt nervepirrende og alt er ganske så usikkert før avkast. En ting er imidlertid sikkert – avgjørelsen kan falle lørdag kveld. Det handler om å få den siste kvalikplassen og unngå direkte nedrykk.

Premissene: Vinner Haslum over et medaljejagende Runar og Sandefjord avgir poeng mot et sluttspilljagende Halden, er saken biff. Spiller Haslum uavgjort og Sandefjord taper, ja da er også saken biff. Taper både Haslum og Sandefjord, er saken farvel til REMA 1000-ligaen/eliteserien for Bærums-laget etter 19 sammenhengende år på det øverste nivå. Vestfold-laget har Haslum på innbyrdes oppgjør.

MARGINER OG KYNISME

Vi har snakket med et knippe tidligere «Haslum-tungvektere» om hva de tror om lagets skjebne.

Thomas Kristensen (277 kamper/834 mål) og tidligere spansk- og tysk liga: – Håpet og troen er der. Dog er det alltid et men. Hver kamp lever sitt eget liv og mye kan skje, for eksempel utvisninger. Når det er sagt, er svaret et ja på at Haslum klarer å beholde plassen sin gjennom kvalikspill.

Sebastian Barthold (240 kamper/683 mål) og klar for sluttspill i den danske ligaen og kvartfinalen i Mesterligaen for Aalborg Handbold: – Haslum er nødt til å ta poeng samtidig som Sandefjord må avgi poeng. Laget har spilt mange jevne kamper, men har tapt de fleste av dem gjennom mesteparten av sesongen. Dette blir en rysare samtidig som dette er en situasjon de ikke er vant med. Jeg håper og tror at Haslum viser seg fra sin absolutte beste side. Det er noen rutinerte spillere der. Det kan bli utslagsgivende i en slik type kamp. Haslum spiller kvalik.

Sander A. Øverjordet (147 kamper/343 mål), høyst sannsynlig klar for sluttspill i Danmark for Mors-Thy: – Det blir en tøff kamp. Ingen tvil om det. Den kan vippe begge veier og selvfølgelig håper jeg at den vipper Haslums vei. Men mye skal klaffe. Haslum har hatt noen fine prestasjoner, men de har ofte hatt marginene mot seg. Nå handler det om å få ut det beste når det gjelder som aller mest. Jeg skal følge med på kampen og heie på Haslum. Masse lykke til!

Einar Riegelhuth Koren (239 kamper/1.007 mål), legendarisk strekspiller med også spill i dansk liga: – Det gjelder selvfølgelig å vinne. Det har de absolutt muligheten til. Og jeg tror at Haslum klarer det. De må mobilisere og stå samlet i kampen samt få god støtte fra tribunen. Samtidig er de avhengig av hva som skjer med Sandefjord. Det får de uansett ikke gjort noe med selv. Men jeg tror at Haslum klarer jobben selv. En seier vil smake godt. Selv skal jeg følge med fra stua (i Sandefjord).

Morgan Lunde (100 kamper/377 mål), playmaker i flere norske toppklubber: – Haslum må spille kynisk. Det er viktig å stå av de ti første minuttene. Runar spiller for bronsemedalje og vil gi full gass fra første sekund. Dessverre for Haslum har Runar vært bra denne sesongen. Derfor er jeg bekymret på vegne av Haslum. Men ballen er rund, så jeg skal gi laget en sjanse. Men det krever ekstra ordinær innsats. Sandefjord tror jeg er sjanseløse mot Halden, og blir dermed poengløs. Jeg håper at Haslum karrer til seg ett poeng – akkurat nok til å ta den siste kvalikplassen. 

Bård Egil Tobiassen (178 kamper/331 mål) forsvarskjempe samt spill i svensk liga: – Dette er en kamp mellom to lag som begge har noe å kjempe for. Runar vil sikre seg bronsemedaljen og er storfavoritt. Men samtidig bør Haslum ha et lag som kan spille jevnt med dem. Det blir tøft, men ikke umulig. Trist at Haslum har stilt seg i denne situasjonen – et lag med gode prestasjoner fra tidligere sesonger. Jeg får bare krysse fingrene.

Thomas Håkonsen (141 kamper/343 mål (1999-2005, men debuterte allerede i 1988, før det ble ført statistikk over kamper/mål, kan legges til ca. 300 kamper og noen hundre mål til): – La meg begynne med kampen Sandefjord mot Halden. Sistnevnte lag er klart best på hjemmebane, men må slåss på bortebane nå for å beholde sluttspillplassen. Det gir håp for Haslum. Men vi får ingen drahjelp fra Runar, som på sin side slåss om bronsemedaljen. Haslum har fordel av hjemmebane. De har imidlertid et godt stykke jobb å gjøre. Kampen på lørdag blir mer som en cupfinale for oss. Med andre ord – tøft og vanskelig pluss at vi må ha en god porsjon flaks og ha en maksdag samtidig som Runar må ha en dårlig dag. Personlig synes jeg det er underlig at Haslum har satt seg i denne posisjonen. De skulle være gode nok til å holde seg i den øverste divisjonen. Bærum trenger et eliteserielag på herresiden. 

Sander Sagosen (32 kamper/161 mål), dansk, fransk og tysk liga og kåret til verdens beste håndballspiller:– Jeg tror og håper på at Haslum kan ryste Runar i siste runde. Håper Haslum kan mobilisere alt de kan for en seier som vil sikre dem kvalikplassen. Selv om Runar spiller for medalje, kan alt skje. Jeg håper virkelig det blir full hall og en fin kulisse.

Vi håper du tar oppfordringen fra verdens beste håndballspiller og møter opp i Nadderud Arena lørdag 9. april med avkast klokken 18:00. Billetter i appen eller på hhk.woow.no.

PS: Fra neste sesong skal det være 12 lag i REMA-1000-ligaen/eliteserien igjen. Åtte lag kan konsentrere seg om sluttspillet. Tre lag rykker rett ned, mens ett lag (vinner av 1. divisjon) rykker rett opp. Da er det tre plasser igjen å slåss om. Derfor spilles det puljespill med dobbelt serie i både REMA 1000-ligaen (lag nr. 9, 10, 11) og i 1. divisjon (lag 2, 3, 4). De to beste lagene i eliteserie-sluttspillet beholder plassen. Det dårligste laget spiller kvalifiseringskamper (best av tre) mot det beste laget av de tre i 1. divisjon. Vinneren av denne kampen spiller i REMA 1000-ligaen/eliteserien neste sesong.