Ny unggutt får treårskontrakt – Haslum

Ny unggutt får treårskontrakt

Jonas Johansson-Kjellerød (16) står kun registrert med tre A-kamper denne sesongen, men nok til å overbevise trenerteamet i Haslum på at han er en spiller for fremtiden.

I første omgang for de tre neste årene.

– Dette er veldig, veldig bra – egentlig helt fett på at Haslum har tro på meg og vil satse på meg. Det er kult å vite.

Det sier en meget begeistret og ektefødt Haslum-gutt, Jonas Johansson-Kjellerød.

FIRERBANDEN: Kasper Bjanes Iversen, Even Haugli og Lasse Sunde Lid (i fjor) har alle signert for Haslum. Nå har linjespiller Jonas Johansson-Kjellerød (t.h.) også satt penn til papir. FOTO: Arkiv

– Å satse på unge talenter for å bli et topplag i norsk håndball er helt i tråd med Haslum-profilen, sier Haslum-trener Tom-Eirik Skarpsno som for bare noen uker siden også ga treårskontrakter til ungguttene Kasper Bjanes Iversen (16), Even Haugli (17), Sverre Ottesen (18) og Aleksander Høiness (19).

– Jonas spiller også på det norske 04-landslaget og har gjort det bra der. Om han ikke har fått så mye spilletid på A-laget ennå, trener han med oss og vi ser hva han er god for. Nå får vi en bra strektrio i Vegard (Sørlie Tennfjord), Martin (Hovde) og Jonas, forklarer treneren.

MODERNE SPILLER

Tom-Eirik sammenligner Jonas med Haslum-legenden Einar Riegelhuth Koren; landslagsspilleren (64 kamper) som var i Haslum mellom 2006-2017, bortsett fra et opphold i danske FCK Håndbold i 2010, og står bokført med 239 kamper og imponerende 1.007 mål (tredje mest gjennom tidene) for Haslum.

– Jonas er glad i å trene. Han er god begge veier, er fysisk sterk og spiller moderne håndball og er dermed ikke avhengig av å være så stor og tung. Neste sesong vil håndballen bli enda raskere med nye regler for avkast. Jonas har fremtiden foran seg, sier sjefen.

– Jeg setter veldig stor pris på denne sammenligningen. Det er rett og slett fint å høre, sier Jonas som har spilt håndball i Haslum siden han gikk i andre klasse på barneskolen. I dag går han i første klasse ved NTG.

MER SPILLETID

Så kort i sin karriere står han bokført med tre A-kamper.

– I to av dem satt jeg på benken, mens i den tredje kampen slapp jeg til noen få minutter. Men med tiden skal det bli mer spilletid. Det skal jeg love deg. Først handler det om å bli en del av troppen. Deretter å bli en fast spillende spiller. Jeg tar steg for steg.

At 16-åringen skal konkurrere mot ringreven Vegard Sørlie Tennfjord og 19 år gamle Martin Hovde, tar han som en utfordring.

– Først skal jeg lære av dem. Det blir bare bra. Jeg får gode tilbakemeldinger og tips av gutta på treningene.