Bent Svele: – Haslum tar kvalikplassen – Haslum

Bent Svele: – Haslum tar kvalikplassen

Håndballekspert i TV2, Bent Svele, er fast bestemt på at Haslum tar den siste kvalikplassen – tre serierunder før slutt. Søndag spiller Haslum borte mot Halden.

– Ja, jeg er fast bestemt på det. En sluttspillplass er helt utopi, sier den erfarne håndballeksperten på TV2 og tidligere storspiller Bent Svele på telefonen fra Hamar.

– Haslum har underprestert denne sesongen og kom skeivt ut og inn i det, men laget har absolutt de nødvendige ferdighetene som trengs til å lykkes i kampen om en kvalikplass i serieinnspurten.

KNALLTØFT

Tre runder før slutt ligger Haslum på plass nummer 11 og innehar dermed den siste kvalifiseringsplassen, ett poeng foran Sandefjord.

Spilleprogrammet for Haslum og Sandefjord:

27. mars: Halden – Haslum               Nærbø – Sandefjord

3. april: Arendal – Haslum                Runar – Sandefjord

9. april: Haslum – Runar                   Sandefjord – Halden

– Halden er ingen enkel motstander i Remmenhallen, selv om Haslum slo Østfold-laget hjemme i Nadderud Arena. Arendal har i likhet med Haslum underprestert. Runar henger med i medaljekampen. Dette blir knalltøft. Så ærlige må vi være, sier Svele.

– Et annet poeng er innbyrdes oppgjør mellom disse to lagene. Sandefjord vant sin hjemmekamp med åtte mål, mens Haslum vant sin hjemmekamp med fire mål. Det betyr – kommer lagene a poeng etter ferdigspilt seriespill, går Vestfold-laget foran på innbyrdes oppgjør. Derfor var Haslums seier nylig over Nærbø svært, svært viktig.

UBEREGNLIG

Om Sveles opplevelser av Haslum denne sesongen, sier han:

– Før seriestart hadde Haslum helt sikkert større ambisjoner enn der de ligger i dag. Laget har vært veldig uberegnelig. Dog har de hatt evnen til å snu underlegen til seier. Haslum har kvalitetsspillere som trengs og flere av dem har vært med lenge. Og bakerst har Thomas Langerud stått glimrende. Det er viktig.

– Sandefjord har vært seige, men jeg tror likevel at et presset Haslum beholder kvalikplassen, konkluderer Svele som i sin aktive karriere ble kåret til årets mannlige spiller i norsk håndball i 1984, 1988 og 1992, har spilt 120 landskamper og scoret 355 mål. 

Avkast i Remmenhallen er klokken 18.00.