Thomas eide kvelden – Haslum

Thomas eide kvelden

Haslum – Nærbø 28-26 (15-11). Thomas Langerud var i alle tre hjørnene da Nærbø ble satt på plass – i det venstre, i det høyre og i det umulige.

– Helt nydelig, sier lagkaptein Stian Brevik på vegne av samtlige spillere.

For samtlige Haslum-spillere stilte opp da det gjaldt som mest.

– Endelig presterer samtlige spillere som forventet. Det bor mye energi i dette laget. I tillegg får vi løpt masse og bruker de kreftene vi har, sier Stian.

Likevel var det to unggutter som strakk seg enda litt høyere, om mulig; målvakt Thomas Langerud og kantspiller Leopold Nicolaus.

– De var jævla bra – ingen tvil om det, slår lagkapteinen fast med et stort glis.

Den unge rekruttlandslagsmålvakten åpnet kampen med «hattrick», det vil si han reddet tre hundreprosentsjanser før det var spilt to minutter og det mens Haslum hadde en spiller utvist. Og han holdt buret rent de første åtte minuttene.

I motsatt ende av banen scoret Leos fire av Haslums fem første mål.

Dermed hadde både Thomas og Leo satt standarden i Nadderud Arena.

Syv mot seks

For egentlig var det ingen spenning i kampen – før det gjensto syv minutter og med 27-21 ledelse til hjemmelaget. Da fortsatte Haslum-treneren overraskende taktikken med syv mot seks. Nærbø grep muligheten da Haslum feilet i angrep og gjorde to kjappe scoringer i det tomme Haslum-målet. Det ga gjestene blod på tann. Med et og et halvt minutt igjen skilte det kun ett mål mellom lagene, fortsatt i favør av Haslum. Men Anders Røe sikret seieren et minutt før slutt med kampens siste scoring.

– Syv mot seks er alltid risiko, fordi vi må jo da ta ut målvakten. Tidligere i kampen funket dette trekket meget bra. Mot slutten av kampen var vi ikke gode nok til å sikre bakover. Når det er sagt, liker vi ikke å være defensivt, oppsummerer lagkapteinen.

PS: Også gratulasjoner til Nikolai Strickland som spilte sin 150. kamp i Haslum-drakten. Og til mopper Inge Lise Sveen som feiret sin 56. årsdag på post for klubben i sitt hjerte.

Haslum: Thomas Langerud, Trond Tjemsland – Anders Røe 3, Vegard Sørlie Tennfjord 2, Nicolay Hauge, Even Haugli 3, Leopold Nicolaus 7, Nikolai Strickland, Benjamin Hallgren 7, Håvard Johannesen, Stian Brevik 1, Henrik Bielenberg 1, Aleksander Høiness 1, Anders Teige Bøe 2, Martin Hovde 1, Kristian Gjestrud.

Nærbø: Lars Hamre, Lasse Hamann-Boeriths, Tord Lode, Andreas Haugseng, alle 4 mål hver.

Dommere: Lars Jørum, Håvard N. Kleven.

Utvisninger: Haslum 3×2 min., Nærbø 4×2 min.

Tilskuere: 302 i Nadderud Arena.