Anders Røe: – Nok er nok – Haslum

Anders Røe: – Nok er nok

Han har bestemt seg, spilleren som troner øverst på adelskalenderen med (hittil) imponerende 481 kamper for Haslum. – Nok er nok etter denne sesongen, sier 33-åringen.

Bestemmelsen tok Anders Røe tidlig i høst.

– Det har vært deilig å ha visst det en stund. Da har det også følt enklere å glede seg til nye treninger og kamper – selv om det har gått litt trådt for laget denne sesongen.

– Men, presiserer bakspilleren og fortsetter: – Jeg skal ikke forlate noen synkende skip i form av at Haslum rykker ned til 1. divisjon. Vi skal holde oss. Vi skal presse de lagene over oss på tabellen i avslutningen.

MERITTLISTE

Anders Røe kom til Haslum fra Njård og debuterte for de rød 22. august 2006. Siden er det som sagt blitt (hittil) 481 kamper og (hittil) 1.584 mål – og tre seriegull, to seriesølv, tre seriebronse, tre NM-gull og to sluttspillgull. 

Om bakgrunnen for beslutningen forteller spilleren med draktnummer 5:

– Jeg må lytte til kroppen. Jeg har holdt på lenge nok. Nå ser jeg og Bettina frem til å få helger sammen. Et annet viktig punkt for meg er at Haslum er inne i et generasjonsskifte. Unge spillere er klare til å ta over stafettpinnen.

GODE MINNER

Opplevelsene og minnene er mange for den tidligere lagkapteinen. 

– Det er ekstremt vanskelig å velge ett spesielt minne. For meg har garderobekulturen vært viktig samt det å komme sammen med spillere/kompiser. Sesongen 2015/16 var spesielt på sin måte. Vi var en ordentlig sammensveiset gjeng som reiste rundt og spilte Europacup-kamper. Men klart jeg kommer ikke unna cupfinaler, da det har stått om seriegull og de gangene vi har slått Elverum.

– Jeg vil nok savne det å møte opp på treninger og garderobekulturen – det blir et tomrom.

MAGISK TALL

Dersom Haslum ender opp med kvalifiseringsspill for fortsatt eksistens i REMA 1000-ligaen for neste sesong, kan Anders med fem gjenstående seriekamper pluss maks seks kvalifiseringskamper ende opp med 492 kamper. Da er 33-åringen bare åtte kamper fra magiske 500-tallet.

– He, he. Jeg kan takke korona for at det ikke endte opp på det. Men egentlig er ikke 500 noe viktig tall for meg. Og det er heller ikke aktuelt å gå løs på en ny sesong for å oppnå det. Jeg har fått nok.

Per dato har Anders notert seg for 1.584 scoringer siden debuten for 16 år siden. En annen Haslum-lengde, Erlend Mamelund, topper scoringsstatistikken med 1.634 mål.

– Jeg skal fint klare 1.600 scoringer. Men det er for langt opp til Erlend.

Nå som håndballen legges på hylla, ønsker Anders å fylle hverdagen med annen fysisk utfordring. Han er allerede en etablert golfspiller. 

– Ja, klart det blir en overgang fra syv treningsøkter i uken til null. Nei, jeg må finne på noe. Løping er uaktuelt. Jeg sliter med bare å løpe ti kilometer. Kanskje det blir padletennis. Det er gøy.

KLAR OPPFORDRING

Nå håper mattelæreren på Bjørnsletta skole at Haslum klarer å holde plassen allerede etter at lag nr. 9, 10, 11 i eliteserien har spilt dobbelt serie og ikke må ut i den helt avgjørende skjebnekampen mot det nest beste laget fra 1. divisjon.

– Ja, ellers har jeg et problem. Golftur med gutta er allerede bestilt. Flyet går 18. mai fra Gardermoen.

Men den samvittighetsfulle bakspilleren legger raskt til.

– Haslum kommer først.

– Haslum har to hjemmekamper igjen i seriespillet.  Jeg håper at publikum stiller mannsterke opp. Det hadde vært morsomt å avslutte med fullt trøkk i Nadderud Arena.

Vi håper du og du og du – du også – tar Anders’ oppfordring på alvor. Kampene er onsdag 9. mars mot Nærbø og siste serierunde lørdag 9. april mot Runar. Han fortjener en fullsatt Nadderud Arena som hyller spilleren med 16 års fartstid i Haslum-drakten.

«Jeg vil nok savne det å møte opp på treninger og garderobekulturen – det blir et tomrom.

Anders Røe.