Kontinuitetsbærere med videre: Johannesen og Tennfjord forlenger – Haslum

Kontinuitetsbærere med videre: Johannesen og Tennfjord forlenger

Håvard B. Johannesen (27) og Vegard Sørlie Tennfjord (27) har signert for to nye år – to spillere som begge har vunnet seriegull og NM-gull i Haslum-drakten.

De har lang fartstid bak seg, bakspilleren Håvard B. Johannesen og strekspilleren Vegard Sørlie Tennfjord. Førstnevnte debuterte for Haslum i 2011 og spilte frem til 2018, men kom tilbake til Nadderud Arena foran denne sesongen. Sistnevnte debuterte for Haslum i 2013 og har holdt det gående siden. 

Så langt i deres karriere er Håvard blitt seriemester to ganger (2011/12 og 2013/14) og cupmester like mange ganger (2011/12 og 2016/17). Vegard kan skilte med seriemesterskap i 2013/14 og cupmesterskap i 2016/17. Per i dag står de bokført med henholdsvis 195 og 230 kamper for Haslum.

– Likevel orker dere mer?

– Jeg er på langt nær ferdig. Håndball er fortsatt moro. Og det har vært en morsom sesong til tross for omstendighetene. Dessuten er det en fin gjeng å være sammen med, sier Vegard.

– Jeg er veldig mye enig i det Vegard sier. For meg har det vært godt å ta litt hvile fra håndballen for så å komme tilbake. Ja, nå kjennes håndballen morsommere enn på lenge, supplerer Håvard.

VIKTIGE SPILLERE

Sjefen selv, Haslum-trener Tom-Eirik Skarpsno, er selvfølgelig veldig fornøyd med at kontinuitetsbærerne tar to nye sesonger i Haslum-drakten.

– Vegard er en kulturbærer/driver og bauta i miljøet, og har utviklet seg til å bli en av våre viktigste spillere. Han er bunnsolid både offensivt og defensivt. Han har også en ledertype som står foran i seriøsitet og treningsarbeid. Viktig for oss med kontinuitet og ha med noen erfarne spillere som viser vei for de unge. 

– Håvard er en av ligaens beste forsvarsspillere. Det har vært en sann glede for oss å ha Håvard med i miljøet igjen. Han har også blomstret i comebacket – både på banen og sosialt. Han bidrar med sin rutine og autoritet bakover på banen. Ekstra gøy å se at han er så motivert for klubben og laget. Med Håvard får vi en forsvarsgeneral som alle lag trenger.

NYE AMBISJONER

Hverken Vegard eller Håvard føler seg for gamle eller utlærte.

– Nei absolutt ikke, fortsatt er det morsomt å ta nye steg, men også, forhåpentlig, å lære bort til de unge. Fortsatt synes jeg det er moro å ha en arena hvor jeg kan prestere, sier strekspilleren.

– Jeg må jo innrømme at jeg har blitt noen år eldre, som betyr mer ansvar og inneha andre roller. For meg gjelder det også å ha det gøy. Dessuten verdsetter jeg det å være med i et lag og garderobesnakken, sier forsvarskjempen som i lagets siste kamp mot Fjellhammer ble kåret til Haslums beste spiller av supporterne.