Det umulige ble mulig – Haslum
Martin Hernes Hovde (midten) og laget fra Haslum HK jubler etter REMA 1000-ligakampen i håndball for menn mellom Haslum HK og Fjellhammer i Nadderud Arena. T.v.) Kasper Sjursen Syversen fra Fjellhammer.

Det umulige ble mulig

Haslum – Fjellhammer 23-22 (7-13). Med en skudduttelling på 33 prosent i første omgang skal det nærmest være umulig å vinne en kamp – men ikke for Haslum.

– Vi snakket om det i pausen – at det var veldig halvveis av oss – det var ikke så mye som stemte, oppsummer forsvarskriger Vegard Sørlie Tennfjord etter at gjestene ledet 7-13 til pause.  Ikke bare var skudduttellingen elendig, også en haug med tekniske feil gjorde det ikke noe bedre for hjemmelaget.

– Men vi hever oss mesterlig etter hvilen, legger kraftpluggen til.

Fordi – i siste angrep med 25 sekunder igjen på klokken fyrer Aleksander Høiness av et kraftskudd fra åtte-ni meter hold og ballen fyker inn som et prosjektil i mål.

– Utrolig deilig å se den ballen gå i mål. Det gjelder ikke å tenke konsekvenser i skuddøyeblikket – bare ta vare på sjansen. Jeg hadde et tilsvarende skudd mot Kolstad nylig. Det gikk ikke bra. Nå ble det treff. Det føles bra, forteller matchvinneren lettet og lykkelig.

– Denne seieren trengte vi. Men jeg skal innrømme at den satt langt inne, supplerer Vegard.

BOM BOM BOM

For det begynte det som nesten må karakteriseres som sesong-dårligste for Haslum. Laget har vel knapt noen gang scoret kun syv mål på en omgang, og med en skudduttelling på 33 prosent så det mer enn mørkt ut etter halvspilt kamp i Nadderud Arena.

I pausen ble det tydeligvis sagt noen kloke ord.

– Ja, absolutt. Vi var litt halvveis i det vi foretok oss på banen. Ingen ting stemte fremover. Ingen intensitet bakover – akkurat slik som vi opplevde nylig mot Kolstad, forklarer Vegard.

Men etter hvilen stemte det meste – snakk om to vidt forskjellige omganger. Etter 18 minutter hadde Haslum utjevnet ledelsen til Fjellhammer og det sto 18-18. Derfra og ut fulgte lagene hverandre som skygger. Men denne gangen vippet det heldigvis i Haslums favør i sluttminuttet. Nevnes skal også at Thomas Langerud hadde flere matchvinner-redninger utover i andre omgang.

– Deilig med to poeng, gliser Vegard og gjentar det et par ganger til i ren og lykkerus.

HOCKEYTAKLINGER

Nok en gang faller utvisningsstatistikken skjevt ut i disfavør for hjemmelaget. Haslum får åtte tominuttere pluss et rødt kort, mens Fjellhammer får kun to tominuttere og noen av taklingene deres i eget forsvar minner mest om de man ser på hockeybanen.

– Jeg skal moderere meg, greiest det. Men det føles til tider overraskende strengt dømt på våre spillere. Når det er sagt, så vet Fjellhammer hva de skal spille på, sier Vegard som skjønner at det ikke lønner seg å spille i undertall. Men det hendte heldigvis godt onsdag kveld med to sårt trengte poeng til Haslum.

Haslum: Thomas Langerud, Trond Tjemsland – Anders Røe5, Vegard Sørlie Tennfjord 2, Nicolay Hauge, Lasse Sunde Lid, Leopold Nicolaus 2, Nikolai Strickland, Benjamin Hallgren 4, Håvard B. Johannesen, Stian Brevik 5, Henrik Bielenberg, Aleksander Høines 1, Anders Teige Bøe 1, Martin Hovde 2, Morten Gjestrud.

Fjellhammer: Andreas Furuseth 6.

Dommere: Tommy Eriksen, Ismet Kvakic.

Utvisninger: Haslum 8×2 min, 1 rødt kort. Fjellhammer: 2×2 minutter.

Tilskuere: 374 i Nadderud Arena.