Puh – det holdt akkurat – Haslum

Puh – det holdt akkurat

Tønsberg Nøtterøy – Haslum 26-28 (13-14). Det begynte så bra for Haslum. Men så inviterte Bærums-laget motstanderen inn i kampen. Da det så som mørkest ut, dro Thomas Langerud frem den avgjørende matchredningen.

– Det var både utrolig gøy og meget godt – men også en slitsom kamp, oppsummerer Thomas Langerud til Direktesport etter 60 minutters i Nøtterøyhallen – målvakten som dro frem ikke mindre enn ni klasseredninger og sørget således at poengene ble med spillerbussen tilbake til Bærum.

– Endelig vinner vi en kamp igjen, legger en lettet og sliten Thomas til.

TEMPOSVAKT

For det begynte så bra mot et lag som grunnet store økonomiske problemer har mistet 11 spillere i løpet av kort tid. Vestfold-laget hadde hentet inn et par veteraner, ikke all verden trente spillere, men tydeligvis gode nok til å yppe seg mot Haslum. Gjestene ledet oppskriftsmessig 7-2 etter ti minutters spill. Men så sluttet Haslum med inngåtte avtaler og tempo sank betraktelig – nok til at hjemmelaget øynet håp.

I pausen sa Haslum-trener Tom-Eirik Skarpsno følgende til Direktesport: – Vi må gjenskape de første 10-15 minuttene og holde oss til de planene vi har snakket om.

OPPSTYKKET

Andre omgang fulgte lagene hverandre, men noen voldsom forbedring i prestasjonene viste ikke Haslum – bortsett fra når Leopold Nicolaus ble spilt opp på høyrekanten. Han var sikkerheten selv søndag kveldmed syv fulltreffere.

Med ett minutt igjen ledet Haslum med to mål og hjemmelaget sendte av gårde et skudd i retning Haslum-målet. Men der sto Haslums juniorlandslagsmålvakt og sørget for redning og seier – en seier som førte Bærums-laget over direkte nedrykksplass. 

– Det viktigste var seier og to poeng i kamp der vi kriger og går all in. Jeg er både stolt og glad, oppsummerer Haslum-treneren.

– Det ble mer spennende enn nødvendig. I starten eier vi matchen, men så blir det mye oppstykking grunnet problemer i sekretariatet og mye utvisninger – nok til at vi kommer ut av rytmen og kontringsspillet blir borte. Men det er to poeng på kontoen som gjelder.

Haslum: Thomas Langerud, Trond Tjemsland – Anders Røe 5, Vegard Sørlie Tennfjord 3, Nicolay Hauge, Leopold Nicolaus 7, Nicolai Strickland, Benjamin Hallgren 5, Stian Brevik, Aleksander Høiness, Martin Hovde 3, Henrik Bielenberg, Even Haugli, Anders Teige Bøe 3, David Wahlstad-Haugstvedt.

Tønsberg Nøtterøy: Kennie Boyesen 10. 

Utvisninger: Tønsberg Nøtterøy 8×2 min., Haslum 6×2 min. Rødt kort: Bielenberg.

Tilskuere: 275 i Nøtterøyhallen.