Timeglasset i ferd med å renne ut – Haslum

Timeglasset i ferd med å renne ut

Haslum – Kolstad 27-28 (10-16). Ti minutter før slutt våknet omsider Haslum, men wake-up-callen holdt dessverre akkurat ikke til poeng.

– Det brenner under føttene våre, sier superveteranen som har vært ute en vinterdag før, Anders Røe som spilte sin 479. kamp for Haslum onsdag kveld.

Det begynte verst mulig for hjemmelaget. Kolstad ledet 4-0 før det var spilt tre minutter i Nadderud Arena. Og det gikk ytterligere et minutt og 20 sekunder før Haslum scoret sitt første mål – mest grunnet bomskudd etter bomskudd. Eller som NRKs skiskytterekspert Ola Lunde ville ha sagt det: – Her må sikte skrus flere knepp.

Ved pause ledet trønderne hele 10-16.

Starten på ander omgang ble ikke så mye bedre – før det gjensto ti minutter. Da våknet de rødkledde. Med drøye fem minutter igjen hadde Haslum utlignet Kolstads ledelse (24-24) og lagene fulgte hverandre som skygger i målprotokollen i sluttminuttene. Med 40 sekunder igjen på klokken skilte det ett mål i gjestenes favør. I aller siste sekund sendte Aleksander Høiness i vei et skudd som via gulvet stusset rett over tverrliggeren.

– Det er sterkt av oss å komme tilbake. Det samme kan vi ikke si om starten på kampen. Skal vi vinne kamper, må vi ta vare på sjansene og mulighetene på en langt bedre måte. De siste ti minuttene tar vi endelig ansvar og hjelper hverandre og det er vi som løper, ikke Kolstad-spillerne, forklarer Anders.

Hva han tror når det settes sluttstrek for seriespillet, svarer han: – Vi skal unngå å måtte rykke rett ned. Aller helst skulle vi ha begynt å vinne kamper i dag.

Haslum: Thomas Langerud, Trond Tjemsland – Anders Røe 4, Vegard Sørlie Tennfjord 3, Nicolay Hauge, Leopold M. Nicolaus 5, Even Haugli, Nicolai Strickland, Benjamin Hallgren 4, Håvard B. Johannesen, Stian Brevik 3, Aleksander Høiness 5, Anders Teige Bøe 1, Philip Skjerve Slette, Martin Hovde 2.

Kolstad: Gabriel Setterblom 10.

Dommere: Lars Jørum, Håvard Nystad Kleven.

Utvisninger: 1×2 min., Kolstad: 2×2

Tilskuere: 315 i Nadderud Arena.