Besto første eksamen – Haslum

Besto første eksamen

Haslum – Sandefjord 30-26 (15-13). Et heltent Haslum- kollektiv sørget for en meget fortjent hjemmeseier og to meget viktige poeng. Dermed besto Haslum den første av ti eksamener for fortsatt spill i den øverste divisjonen.

Seieren innebærer også at Bærums-laget klatrer over nedrykksstreken. Etter 60 minutters kjemping i Nadderud Arena kom lettelsen representert ved lagets toppscorer, Benjamin Hallgren, med syv fulltreffere:

– Deilig!

– Godt!

– Viktig!

– Sandefjord er jo et lag vi normalt skal slå. Men jeg bare minner om at vi tapte med åtte mål for det samme laget på bortebane i høst. Og med tanke på tabellplasseringen før denne kampen er jo også seieren desto viktigere, forklarer målmaskinen og legger til:

– Deilig å vise at vi endelig kan – selv om vi også i denne kampen gjør litt klabb og babb innimellom.

10 MÅLSCORERE

Gjestene scoret først og ledet kampen de første fem minuttene. Derfra og frem til pause lå hjemmelaget i føringen, skjønt Sandefjord klarte å utligne til 13-13 minuttet før pause. Men to hyperkjappe scoringer av Nicolai Strickland sørget for at Haslum ledet med to mål til hvilen.

Etter hvilen fortsatte Haslum i det samme gode sporet og ledet kampen. Men Benjamin og hans lagkamerater holdt hodet kaldt og pøste på med mål fremover. Ja, hele 10 spillere noterte seg på scoringslisten denne søndag kvelden.

– Det er kjempemoro og ikke minst viktig at flere, ja så mange melder seg på. Vi har nettopp slitt med det tidligere i sesongen. 

Selv lovet Benjamin i et intervju med ham på klubbens hjemmeside for et par uker siden at den kommende Frankrike-proffen skal stå på til bitter end for Haslum og ikke forlate en synkende skute.

– Jeg ble jo også kåret til banen beste spillere. Det er et bra bevis, smiler Benjamin bredt.

SKJEVDØMMING

Apropos smil. Også Haslums bakerste mann, Thomas Langerud, kan smile etter kveldens kamp. Han sto for mange viktige redninger. Smile kan også veteranmålvakt Trond Tjemsland gjøre. Han kom innpå ved to syv-metere til Sandefjord og redet en av dem. Med andre ord – Trond is back in business.

Noe som ikke er å smile av er opptellingen av utvisinger til hvert av lagene. Haslum fikk hele syv av dem, mens Sandefjord fikk en av dem.

– Var det en skjevfordeling av utvisningene, Benjamin?

– jeg er ikke noen dommer, Men ja – det føles som en skjevfordeling av utvisningsminuttene. Men det spiller ingen rolle nå som vi har vunnet og har fått to uhyre viktige poeng.

Onsdag kommer allerede eksamen nummer to – Fyllingen borte i Bergen.

– Det laget må også beseires. I min håndballkarriere har jeg kun vunnet en gang i Bergen – så alle gutta må på nytt opp i ringene.

Haslum: Thomas Langerud, Trond Tjemsland – Anders Røe 2, Vegard Sørlie Tennfjord 4, Nicolay Hauge 1, Lasse Sunde Lid, Even Haugli, Leopold M. Nicolaus 1, Nicolai T. Strickland 3, Benjamin Hallgren 7, Håvard B. Johannesen, Stian Brevik 6, Henrik Bielenberg 1, Aleksander Høiness 3, Martin Hovde 1, Kristian Gjestrud.

Sandefjord: Fredrik Engelstad 4.

Dommere: Jo Are Johannessen og Tom Larsen.

Utvisninger: Haslum: 7×2 min., Sandefjord 1×2 min.

Tilskuere: 285 i Nadderud Arena.