Tøff eksamenstid for Haslum – Haslum

Tøff eksamenstid for Haslum

Søndag er første av ti eksamener for Haslum. Da kommer «bunnkollega» Sandefjord til Nadderud Arena.

For med ti serierunder igjen å spille vil hver av de gjenstående kampene være like viktig som en eksamen med tanke på å overleve i REMA 1000-ligaen neste sesong. Tabellen lyver dessverre ikke. Under nedrykksstreken ligger Sandefjord med ni poeng på plass 12, Haslum med åtte poeng på plass 13 og helt nederst ligger Bergen med fire poeng på plass 14 etter 16 spilte serierunder. Opp til en sikker plass, på plass 8 og Halden, skiller det syv poeng i Haslums disfavør.

– Ja, nå kommer kampene på løpende bånd mot lag som ligger i nærheten av oss på tabellen – slik at dette blir viktig, sier Haslum-trener Tom-Eirik Skarpsno.

– Men vi kan kun ha fokus på oss selv og på egne prestasjoner. Vi må gjøre det vi har trent på og få ut potensiale i oss.

KARANTENE

Januar har vært meget spesiell for Haslum. To ganger i løpet av årets første måned måtte spillerne ut i korona-karantene. Pr i dag er ingen spillere smittet eller i karantene.

– Ja, januar har vært meget spesiell for oss. Vi har ikke visst hvor mange og hvilke spillere vi til enhver tid har rådet over. Det er kun de siste tre dagene vi har vært fulltallig på treningene, sier Tom-Eirik.

En spiller som har vært i karantene i 20 dager av januars 31 dager og i tillegg har slitt med skader er kantspiller, lagkaptein og målgarantisten Stian Brevik.

– Siden nyttår har jeg bare fem-seks økter i bena før kampen på søndag. Men jeg føler meg fin. Jeg er tilbake hundre prosent, sier Stian som liker at unggutten Even Haugli har benyttet vikariatet godt og puster den gamle Tysklands-proffen i nakken.

– Det kjennes bare veldig bra, sier Stian med et stort smil.

OFFENSIV MOTSTANDER

Ifølge Haslum-treneren møter Bærums-laget et veldig godt og offensivt Sandefjords-lag på søndag.

– Ja, de har prestert i overkant av det forventede og har således spilt på seg selvtillit gjennom gode prestasjoner. Men vi må kun tenke på oss selv og egen utvikling. På søndag er det kun to poeng til Haslum som gjelder.

Kampstart på søndag i Nadderud Arena er klokken 18.00.