Benjamin til fransk toppklubb – Haslum

Benjamin til fransk toppklubb

Benjamin Hallgren (25) er klar for den franske toppklubben Saint-Raphael fra neste sesong.

– Da muligheten dukket opp, måtte jeg bare gripe den. Dette blir enormt spennende og en fantastisk mulighet for meg til å spille på et topplag i en av verdens beste ligaer, forteller en smørblid Benjamin Hallgren.

– Jeg har fått muligheter til å spille i det store utland tidligere, men har vært tålmodig. Nå følte jeg imidlertid at det var riktig å ta håndballkarrieren min videre. Per i dag ligger Saint-Raphael på fjerdeplass i den øverste franske divisjonen.

TOPPSCORER

Benjamin gikk fra Follo til Haslum for to sesonger siden. Her har den kjevhendte bakspilleren markert seg som en av Bærums-lagets mestscorende. Før 25-åringen setter kursen sydover, er han både klar over og toppmotivert til å gi alt for Haslum i inneværende sesong.

– Ja, helt klart. Jeg skal gi absolutt alt for at Haslum spiller i REMA 1000-ligaen også neste sesong. Det er der Haslum også hører hjemme.

Om Bærums-klubben sier Benjamin:

– Jeg har hatt to veldig fine sesonger her og er veldig takknemlig for det. Jeg har fått mange gode venner og jeg har fått utviklet meg her som håndballspiller. Klubben drives på en fin og profesjonell måte og er stor i Norge. Dessverre har det vært litt turbulent og uheldige omstendigheter denne høstsesongen. Jeg skal ikke forlate et synkende skip.

MØTER PSG

Benjamin har egentlig ett år igjen av kontrakten sin med Haslum. Men en klausul åpner opp for proffspill i utlandet. Han har skrevet en 1 + 1 års-avtale med Saint Raphael. Byen ligger vest for Nice langs den franske rivieraen. Benjamin innrømmer at det franske språket også blir en utfordring han må mestre.

– Jeg er en jævel på spansk, he he. Å kunne språket er helt avgjørende. Derfor har jeg allerede begynt å ta noen fransktimer. Per i dag er jeg den eneste skandinaven på laget. Men klubben skal forsterke seg ytterligere – kanskje med flere skandinaver også.

Benjamin gleder seg til når de andre storklubbene, som PSG, Nantes og Pays d Aix, kommer til hans nye hjemmearena; Palais des Sports Jean-Francois Krakowski.

– Vanligvis er det fullt når de spiller kamper hjemme, opp mot 2.500 tilskuere. Men mot disse topplagene blir det stappfullt.

Men først er Benjamin svært bevisst og motivert til å gi jernet for Haslum når sesongen fortsetter med seriespill igjen i februar.