Sverre Ottesen – et ungt stortalent klar for Haslum – Haslum

Sverre Ottesen – et ungt stortalent klar for Haslum

På 11 måneder gikk Sverre Ottesen (18) fra å være læregutt til å signere en treårskontrakt med Haslum.

– Dette er veldig gøy, smiler det unge stortalentet Sverre Ottesen både bredt og stolt.

–  Og vi er veldige fornøyde, supplerer Haslum Håndballs trenerteam, Tom-Eirik Skarpsno og Ole Andreas Sverre, minst like blide.

PRIMÆR MIDTBACK

En januardag i år kom Sverre til sin første trening med Haslum. Klubbens største profil gjennom tidene, Erlend Mamelund, hadde lagt merke til den 192 centimeter høye bakspilleren på Kjelsås, og inviterte ham til å trene med A-laget hver mandag i Nadderud Arena.

– Dette oppleves som veldig hyggelig. Utrolig kult å bli lagt merke til, sa håndballtalentet Sverre til Haslums hjemmeside den gangen.

– Sverre er et megastort talent – primær midtback som også kan spille venstre back. Han er en spiller som vi absolutt har lyst til å bli bedre kjent med. Vi har hatt en prat med ham og hans foreldre. Sverre er en spiller som vil passe godt inn i Haslum. Derfor har vi invitert ham til å trene med oss en dag i uken, sa Mamelund til klubbens hjemmeside for 11 måneder siden.

STORT POTENSIAL

Siden den gangen har Sverre trent en dag i uken med Haslum parallelt som han har trent og spilt kamper for Kjelsås – har rykket opp i tredjeklasse på Wang Toppidrett – og nå har han også skrevet under en treårs-kontrakt med en av Norges mest meritterte håndballklubber. Formelt blir han Haslum-spiller 1. juli 2022.

– Denne tiden har vært veldig lærerikt og positiv for meg. Jeg føler at jeg har tatt nye steg – så ambisjonene har ikke blitt noe mindre. Første handler det om å få noen bytt. Deretter blir utfordringen å spille seg inn på en fast plass, noe jeg er forberedt på kan og vil ta tid. Og så en gang langt inn i fremtiden er å spille profesjonelt i utlandet, forteller den ferske Haslum-spilleren som har en eldre bror, Sturla (20), i Stabæk Fotball.

Om familiens Ottesens gener til ballsporten gliser Sverre:

– Jeg lurer også hvor disse kommer ifra fordi mamma har ikke spilt fotball eller håndball. Pappa har spilt begge deler, men ikke på noe høyt nivå. 

Uansett forklaring på arvelige gener hos Sverre sier Haslum-trenerne om håndballtalentet:

– For det første har vi sagt lenge at vi ønsker oss Sverre til Haslum. Han har et stort potensial, har åpenbare kvaliteter, er eksplosiv, skyter godt, har god spilleforståelse, megabra fysikk og har gode bevegelser begge veier.

En juniorspiller er i ferd med å bli en seniorspiller.