Anders må spille med keiva – Haslum

Anders må spille med keiva

Med venstrehåndsspiller Benjamin Hallgren ute med karantene må høyrehåndsspiller Anders Røe tre inn på hans plass når Haslum møter Kristiansand borte lørdag kveld.

Nei, Anders Røe skal slippe å spille med keiva. Men midtback/venstreback Anders må inn som høyreback for suspenderte Benjamin Hallgren som fikk det blå kortet i seriekampen mot Elverum sist onsdag.

– Den plassen har jeg spilt på før, så det er jeg både vant med og det skal jeg få til. Men samtidig må også andre spillere heve seg. Det har jeg god tro på, sier en optimistisk Anders – mannen med (hittil) imponerende 473 kamper i Haslum-drakten.

STYRKER OG SVAKHETER

Det er allerede ny seriekamp bare tre dager etter at Haslum møtte Elverum hjemme i Nadderud Arena. Det betyr også minimalt med treninger for å øve inn nye spill og taktiske opplegg.

– Vi har ikke tenkt på noe annet siden det ble klart at Benjamin må stå over. Vi har tenkt styrker og svakheter. Det kan slå heldig ut eller uheldig ut. Vi håper på at flere spillere enn bare Anders kan plukke opp ballen, sier Haslum-trener Tom-Eirik Skarpsno.

– Spilleopplegget blir som sagt endret. Det blir endringer i krysspillet i forhold til det vi pleier. Men samtidig gir det oss også andre muligheter, noe vi har jobbet med. I tillegg til Anders har vi også juniorspillerne Erik Svendsen (høyrehendt) og Lasse Sunde Lid (venstrehendt) som alternativer.

Så langt denne sesongen har Henrik Bielenberg hatt begrenset med både treninger og kamper grunnet skade. Treneren håper på at Henrik kan bidra hundre prosent nå til tross for manglende trenings- og kampgrunnlag.

– Ja, vi må lykkes med ham. Godt at Aleksander Høiness har lykkes. Men han kan ikke ta ansvaret på venstrebackplass alene.

TENKER TABELL

Foran kveldens kamp i Aquarama ligger Haslum på en direkte nedrykksplass, nest sist. Kristiansand ligger over streken på plass nummer ni.

– Det er kjipt å se på vi ligger på nedrykksplass. Vi sitter igjen for ofte med null poeng i kamper vi har følt at vi har vært best – bortsett ifra Elverums-kampen da. Men de avgjørende kampene for vår del blir de syv første kampene når serien starter opp på nyåret igjen i februar. 

Avkast er klokken 18.00. Kampen kan du se på direktesport.no.