Ydmyket, rødt kort og karantene – Haslum

Ydmyket, rødt kort og karantene

Haslum – Elverum 22-38 (8-16). Haslum ble ydmyket av serielederen. Men langt verre er at Benjamin Hallgren fikk et tvilsomt rødt kort i tillegg til blått kort – dermed må toppscoreren stå over lørdagens nøkkelkamp mot Kristiansand.

Benjamin Hallgren fortviler. Han er både lei seg, fortvilet, skuffet og forbannet. Ti minutter og 30 sekunder ut i første omgang skjer det. Haslum tar et raskt avkast og Benjamin løper med ballen langs sidelinjen på Elverums banehalvdel. Bak Benjamin kommer en Elverum-spiller løpende. Benjamin forteller:

– Jeg ser at det kommer en Elverum-spiller bak meg. Han skjærer inn mot meg. Det kan hende at albuen min treffer ham i ansiktet – dog ikke med vilje. Jeg er fortsatt på vei fremover. Det er hans ansvar å holde seg unna meg. Dette skjer jo tidlig i kampen. Kampen er fortsatt helt åpen. Jeg gjør selvsagt ikke noe så alvorlig som jeg blir anklaget på når det er lenge igjen av kampen. Hadde det skjedd ti minutter før slutt, ja da kunne det ha handlet om temperatur på banen.

Haslum-trener Tom-Eirik Skarpsno er like fortvilet. Kanskje aller mest på at dommerne Eskil Ahn Braseth og Leif Andre Sundet også ga Benjamin blått kort, hvilket gir automatisk karantene i neste kamp. Dermed må Haslum reiste til Kristiansand på lørdag uten sin toppscorer.

– Jeg så ikke helt situasjonen. Men jeg håper at dommerne har 110 prosent rett. Ellers blir dette blytungt. Det blir tøft på lørdag.

GJØR DET VANSKELIG

Haslum scoret det første målet i Nadderud Arena. Deretter var gjestene så absolutt mest effektive og var i føringen i de resterende 59 minuttene. I løpet av de siste ti minuttene før hvilen gjorde Elverum ni mål, mens Haslum gjorde ett. I realiteten game over allerede der.

– Vi klarer ikke å få til det spillet vi ønsker og det vi har trent på. Vi gjør dårlige angrep og blir kontret på. Og til slutt blir vi ydmyket. Nei, vi gjør det vanskelig for oss selv. 

Haslum: Thomas Langerud, Alexander Lein Martinsen – Anders Røe 4, Vegard Sørlie Tennfjord, Nicolay Hauge, Lasse Sunde Lid 1, Even Haugli 3, Nicolai Strickland 1, Benjamin Hallgren 1, Håvard Johannesen, Kasper Bjanes Iversen 2, Aleksander Høiness 3, Martin Hovde 5, Kristian Gjestrud, Morten Gjestrud 1.

Elverum: Simon Pettersen 6.

Dommere: Eskil Ahn Braseth, Leif Andre Sundet.

Utvisninger: Haslum: 1×2 min. Rødt kort: Benjamin Hallgren. Elverum: 1×2 min.

Tilskuere: 0 i Nadderud Arena.