Deppa tross scoringsrekord – Haslum

Deppa tross scoringsrekord

Haslum – Bækkelaget 28-31 (15-15). Vegard Sørlie Tennfjord klarte ikke å glede seg over sitt 500. mål for klubben. For linjespilleren svei to tapte poeng langt mer enn gleden ved scoringsrekorden.

Det historiske målet av Vegard Sørlie Tennfjord kom i det 58. minutt. Alt han klarte å si da han ble fortalt om sitt jubileumsmål i Haslum-drakten etter kampen, var:

– Moro.

Så la han raskt til:

– Synd at det ikke påvirker sluttresultatet.

DRAMATISK

Det var gjestene som best i gang i Nadderud Arena. Laget scoret først og ledet stort sett med ett til to mål gjennom hele første omgang. Også i annen omgang vekslet lagene med å ligge i føringen – det til tross for at Anders Røe fikk direkte rødt kort allerede etter seks og et halvt minutt etter et sammenstøt/takling under en Bækkelaget-kontring. Om det var korrekt avgjørelse av kamplederne, er nok avhengig hvem man spør.

Og snaue to minutter senere måtte scoringsmaskinen Benjamin Hallgren ut grunnet en håndskade – en skade som holdt bakspilleren på benken i 11 minutter. Men han skal ha ros fordi han bet tennene sammen og klarte å score ytterligere tre mål. Han ble kåret til hjemmelagets beste spiller med sine syv nettkjenninger.

– Før kampen regnet de fleste med at Oslo-lagets toppscorer, Trym Johnsen, ville være den toneangivende bakspilleren. Men det var kollega Emil Midtbø Sundal, som med sine 12 fulltreffere herjet med Haslum. Hadde dere fokus på feil mann, Vegard?

– Det er vanskelig å si. Men tydelig at Emil fikk herje i de bakre rekkene. Trym og Peter (Christensen, red.anm.) fikk ikke påvirke kampen så mye. Ja, kanskje ble det feil fokus fra vår side. En vesentlig årsak til tapet er i alle fall at vi gjør enkle feil både bakover og fremover. Og klart med Anders ute i nesten hele annen omgang og Benjamin ute i drøye ti minutter, også i annen omgang, gjør det ikke noe lettere for oss. Det er ikke lett å erstatte disse to plassene. Dog skal unggutta ha kreditt for den innsatsen de gjør.

Fire kamper (Nærbø, Elverum, Kristiansand og Drammen) gjenstår før lagene tar juleferie.

– Fire tøffe kamper, sier Vegard og fortsetter:

– Klart vi er avhengig av å ta poeng. Vi må bare bite tenna sammen.

Haslum: Thomas Langerud, Alexander Lein Martinsen – Anders Røe 4, Vegard Sørlie Tennfjord 4, Nicolay Hauge, Lasse Sunde Lid, Even Haugli, Nikolai Strickland 3, Benjamin Hallgren 8, Håvard B. Johannesen, Kasper Bjanes Iversen, Henrik Bielenberg 4, Aleksander Høiness 4, Martin Hovde, Kristian Gjestrud, Morten Gjestrud.

Toppscorer BSK: Emil Midtbø Sundal 12.

Utvisninger: Haslum: 4×2 min. rødt kort Røe, BSK: 3×2 min.

Tilskuere: 309 i Nadderud Arena.