Den «usynlige» spilleren – Haslum
Haslum - Kristiansand

Den «usynlige» spilleren

Målscorere hylles. Men uten forsvarskjemper vinner man sjelden kamper. Onsdag skal Håvard B. Johannesen (27) blokke Bækkelagets skarpskyttere. 

– Helt greit at målscorerne får oppmerksomhet. Eller at keeperne får skyt. Det er vel ganske naturlig også, smiler Håvard B. Johannesen lurt.

– Når det er sagt, er jo forsvarsspillerne like viktige, legger den vaskeekte Haslum-spilleren til som på 11 kamper i høst har scoret to mål. Da rakk han ikke å bytte forsvar/angrep med Benjamin Hallgren. Han ble plutselig siste del av kontringene.

Før sesongstart og comebacket til Håvard beskrev trener Tom-Eirik Skarpsno sin hjemvendte spiller:

– Han er en av de beste forsvarsspillerne vi noen gang har hatt. Håvard kan stå som 2’er og 3’er. 

Treneren fikk rett.

TRIVES I ROLLEN

Per i dag står Håvard bokført med 186 kamper og har gjort 221 mål for Haslum etter debuten i 2011. Det bringer 27-åringen på en åttendeplass på adelskalenderen når det gjelder antall kamper. Fra 2011 til 2018 var han en toveisspiller i Haslum. I dag trives han i rollen som rendyrket forsvarsspiller.

– Ja, det har bare blitt slik. Men jeg trives veldig godt i den rollen og i midtforsvaret sammen med Anders (Røe, red.anm.). 

Om han savner å være en del av det offensive spillet, svarer han:

–  Jeg vil jo spille mest mulig. Men samtidig er det morsomst å spille forsvar, uansett.

Forsvarskjempen får blåmerker og han gir blåmerker.

– Kroppen tåler det. Så det går helt greit. Jeg tror jeg gir flere blåmerker enn jeg får selv. Det skal være vondt for motstanderen å møte Haslum-forsvaret.

EKLE BAKSPILLERE

Onsdag kommer Bækkelaget til Nadderud Arena.

– Det blir en tøff og knallviktig kamp med tanke på Haslums tabellsituasjon pluss at vi skal møte noen antatt bedre lag før jul. Bækkelaget har flere gode, ekle og duellsterke bakspillere og de har noen kjappe kantspillere. Men vi skal slå kontra. Jeg har god tro, sier mannen som skal blokkere skuddene fra de gul/blå gjestene før de når målvakt Thomas Langerud.

Avkast i Nadderud Arena er klokken 18.30.