– Thomas har tatt nivået imponerende raskt – Haslum

– Thomas har tatt nivået imponerende raskt

De siste kampene har Haslum hevet seg betraktelig – mye takket være målvakt Thomas Langerud (21). Onsdag står Fjellhammer for tur.

– Ja, det er deilig å se at jeg kan levere på det øverste nivået. Når det er sagt, kan nivået fortsatt variere noe. Det gjelder å kutte ned på bunnivået og få lengre perioder på toppnivået, sier Thomas Langerud.

– Jeg er imponert over at Thomas har tatt nivået imponerende raskt, sier målvaktstrener i Haslum, Henrik «Henki» Ruud Tovås – selv tidligere målvaktskjempe i Bærums-klubben i perioden 2005-13 (184 kamper og to mål/til sammen seks titler fra NM, serie og sluttspill).

LÆREVILLIG

Thomas (og hele G15-laget) kom fra Ullern Håndball som 8. klassinger til Haslum. Han debuterte på A-laget i 2018 og har alltid vært andrevalget bak veteranen Trond Tjemsland – helt til denne sesongen. Skader har satt Trond på sidelinjen i høst og Thomas har grepet muligheten. Hans klubbinnsats er også blitt belønnet med en plass på rekrutt-landslaget denne sesongen.

– Jeg føler at jeg vokser som spiller i medgang. Da er det også lettere å stole på egne ferdigheter – som igjen gir meg selvtillit, forteller 21-åringen.

– Mye av forklaringen på Thomas’ fremgang, skyldes han selv. Han har trent godt over lengre tid. Han er veldig dedikert. Og han er veldig disiplinert. Samtidig er han høy og har et stort spenn. I tillegg har vi snakket mye sammen – helt uten filter, det vil si om hva han skal bruke energi på og hva han ikke skal bruke energi på. Jeg har bare strammet til noen skruer og løsnet noen andre skruer, forteller Henki.

– Det gjelder å sette ting i perspektiv. De siste par sesongene har han bare hatt noen enkle, korte innhopp. Denne høsten har han vært førstemålvakt og har spilt like mange kamper i høst som har gjort til sammen de to foregående årene. Det skaper utvikling og han blir også tryggere på seg selv. Dette er ganske så imponerende. Han er bare 21 år ung.  Det er gøy å jobbe med Thomas. Han er ydmyk og lærevillig, oppsummerer den tidligere målvaktskjempen.

LANGE ANGREP

Onsdag venter Fjellhammer borte. Laget ligger på plassen foran Haslum i REMA 1000-ligaen.  Fjellhammer har levert sterke prestasjoner hjemme i Lørenskoghallen med blant annet seier over Drammen.

– Fjellhammer har fått mye ut av små ressurser. Laget er veldige disiplinert og har gode matchplaner – blant annet spiller de lange angrep. Det betyr at Thomas må være tålmodig.

– Jeg har vist i tidligere kamper at jeg klarer å være tålmodig. Så jeg skal klare det igjen, sier Thomas som på dagtid går første semester på BI.

Avkast i Lørenskoghallen er klokken 18.00.