Lite spilletid, men stor glede og engasjement – Haslum

Lite spilletid, men stor glede og engasjement

Haslum – Tønsberg 35-30 (17-15). Henrik Bielenberg tåler fortsatt lite matching grunnet kneproblemer. Men gleden og engasjementet over seier er desto større.

– Jeg har ingen problemer med å glede meg når laget vinner selv om jeg fortsatt er av og på med hensyn til spilletid – kanskje fortsatt mest av, sier bakspilleren som kom fra svensk eliteserie foran denne sesongen.

Henrik Bielenberg sliter med en bruskskade i kneet. 

– Derfor må jeg justere belastningen til en kamp i uken. Med tiden håper jeg å kunne øke belastningen, det vi si å få enda mer spilletid. 

Mot Tønsberg slapp han utpå noen få bytt i hver omgang som forsvarsspiller.

– Jeg føler at jeg er med å bidra for det. Motivasjonen er uansett på topp selv om jeg må skynde meg langsomt, sier Henrik som roser lagspillerne sine og alle de svært unge jentene/maskotene som bidro til å skape stor stemning i Nadderud Arena.

10 FULLTREFFERE

Haslum kom skjevt ut ifra start. «Kolstad-effekten» virket nærmest fraværende. Etter fem minutter sto det 1-5 på lystavlen. Tønsberg ledet mye av omgangen – ja faktisk helt frem til det var spilt drøyt 23 minutter. Da klarte hjemmelaget å samle seg og gikk til pause med ledelsen 17-15.

I annen omgang var Haslum med fra første kast på ballen og styrte kampen. Flere målhunger Haslum-gutter sto frem – som Benjamin Hallgren som endte på imponerende ti mål, noe han aldri tidligere har gjort i Haslum-drakten. Forrige sesong noterte han seg for ni mål i en enkeltkamp som best.

– Det burde ha blitt 15 mål, gliser bakspilleren fordi – hadde han «skrudd siktet et par knep» i starten av kampen, ja da hadde han ikke brent noen gedigne målsjanser.

– Men likevel bra med årsbeste. Men det som er enda bedre er at vi gjør en god match, spesielt i annen omgang. Laget viser stigende form. Det er deilig. Ja, for dette er en lagseier. Du ser at samspillet sitter. Når det er sagt, blir vi straffet når vi slipper oss ned. Derfor må vi kutte ned på de dårlige periodene, forklarer timålsscoreren.

FLERE STORSCORERE

En annen Haslum-gutt som er i flytsonen, det vil si fortsatt er i flytsonen, er kantspilleren Nikolai Strickland. Mot Kolstad i forrige serierunde gjorde han åtte mål. Mot Tønsberg gjentok han bedriften.

– Flaks, gliser Nikolai.

– En god seier. Gode to poeng i dag. Det føles som fire poeng, legger han til.

Apropos målscorere. Vegard Sørlie Tennfjord noterte seg for syv scoringer, som også er årsbeste av strekspilleren. Aleksander Høiness tangerte målrekorden fra Kolstad-kampen med fire scoringer. En som ikke scoret, men heller sørget for å stenge buret i lange perioder, var Thomas Langerud. Den unge talentfulle målvakten på 21 år viste at plassen på U-landslaget nylig ikke var noen tilfeldighet.

Haslum: Thomas Langerud, Eirik Haugli – Anders Røe 4, Vegard Sørlie Tennfjord 7, Nicolay Hage, Lasse Sunde Lid, Even Haugli, Nikolai Strickland 8, Benjamin Hallgren 10, Håvard Johannesen, Stian Brevik 2, Aleksander Høiness 4, Martin Hovde, Kristian Gjestrud