– Spilletid gir selvtillit – Haslum
Haslum - Kristiansand

– Spilletid gir selvtillit

Siden A-lagsdebuten som 17-åring har det mest blitt tilfeldig innhopp for Aleksander Høiness. Mot Kolstad i forrige serierunde viste han seg fra sin talentfulle side. Onsdag kan 19-åringen bli den avgjørende faktoren når Haslum møter Tønsberg i Nadderud Arena.

– Jo, mer tillitt og mer spilletid fra trenerne, jo mer selvtillit og trygghet får jeg, sier bakspilleren Aleksander Høiness som både var sjef i de bakre rekker og gjorde fire mål i Kolstad Arena for snart to uker siden. På sine hittil 39 kamper (les: innhopp) etter A-lagsdebuten har han aldri tidligere gjort fire mål i en og samme kamp.

– Jeg føler at jeg har utviklet meg fra tilfeldig innhopp til endelig å få sjansen. Da gjelder det å gripe den. Men en kamp holder ikke. Jeg vil ha flere, sier den 196 centimeter høye og 97 kilo muskulære håndballspilleren.

– Svaret er ganske så enkelt – fordi han har funnet seg selv som håndball spiller igjen. Jeg synes han har brukt for mye krefter på å gjøre saker han ikke har spissferdigheter til. Nå er han mer å kjenne igjen slik vi så ham for noen sesonger siden, forteller Haslum-trener Tom-Eirik Skarpsno.

FORSKJELLEN FOR LAGET

Aleksander Høiness har vært kaptein på 02-landslaget. Han var også en viktig brikke da Haslum G02 tok sølv i Bringserien i 2019. Noen få dager senere skrev han under en treårs-kontrakt med Haslum. Den gangen gikk han andre året på Wang. I dag studerer han IT på Universitetet i Oslo.

Med flere skader på spillere i de bakre rekker fikk Aleksander sjansen mot Kolstad og grep den med begge hender.

– Det kjentes kult – det å gjøre en forskjell for laget, smiler 19-åringen.

Men han er veldig klar over at en kamp holder ikke. Nå har han vist at han kan være den avgjørende brikken både i forsvar og i angrep.

– Jeg tror etter seieren i Trondheim sist dette bare er starten på noe godt for Haslum. Vi har nå møtt de antatt beste lagene. Sånn sett lyver tabellen noe. Vi er et bedre lag enn det tabellen viser og vi er på vei ytterligere oppover, sier Aleksander som kom til Bærums-klubben i 2015 etter overgang fra barndomsklubben Ullern Håndball.

FERDIGHETER OG ATTITYDE

Da Haslum møtte Tønsberg i cupen i slutten av september i høst, ble det 59 minutter på benken for 19-åringen. 

 -Jeg kan ikke være ung og lovende i evig tid. Det har vært fristende å bytte klubb for å få mer spilletid. Men gresset er nødvendigvis ikke så mye grønnere på den andre siden av gjerdet. Haslum er og forblir klubben min. Jeg får tross alt mye erfaringer og opplevelser gjennom treninger med gutta.

– Det handler bare om selvtillit og gode opplevelser. Aleksander må bare tro på sine egne ferdigheter, spille med lave skuldre og vise den attityden vi vet det bor i ham. Da kommer fremgangen og økt spilletid, sier Haslum-treneren.

Avkast i Nadderud Arena er klokken 18.30 onsdag. Billetter i appen eller på hhk.woow.no.