Fire Haslum-spillere på landslaget – Haslum

Fire Haslum-spillere på landslaget

Det gror meget godt i de yngre rekker i Bærums-klubben. Haslum er den største leverandøren av utøvere til ungdomslandslaget som spiller turnering i Spania denne uken.

Ungdomslandslaget (LM 04) skal måle krefter i Scandiberico-turneringen mot vertslandet Spania samt mot Portugal og Sverige.

Even Haugli og Lasse Sunde Lid til høyre for Haslum-trener Tom-Eirik Skarpsno under gårsdagens kalasseier over Kolstad. FOTO: Lars Skaug

I den norske troppen har Haslum med hele fire spillere:

Jonas Johansson-Kjellerød (16 år/linjespiller/NTG/2 A-kamper for Haslum).

Lasse Sunde Lid (17 år/høyre bakspiller/NTG/8 A-kamper og 3 mål for Haslum). 

Even Haugli (16 år/venstre kantspiller/Dønski/9 A-kamper og 10 mål for Haslum)

Kasper Bjanes Iversen (17 år/høyre kantspiller/NTG/1 A-kamp og 3 mål for Haslum)

Å satse på unge talenter for å bli et topplag i norsk håndball er helt i tråd med Haslum-profilen. I forbindelse med Kolstad-kampen nylig sa A-lagstrener Tom-Eirik Skarpsno følgende til klubbens hjemmeside:

– Vi har ikke de økonomiske musklene som Kolstad, Elverum og Arendal. Vi skal nærme oss toppen på vår måte.

På drøye 20 år har den «resepten» gitt klubben blant annet tre seriegull og fire cupgull samt en rekke utenlandsproffer.

AMBISJONER

Dagen før avreise til Spania samlet vi Jonas, Lasse, Even og Kasper til en prat – om hva som skal til for å lykkes, om hva som må ofres og om ambisjoner. Alle gutta trener flere ganger om dagen, fordelt på skolen og i klubben (både med yngre lag og A-lag)  på hverdager som i helger.

Jonas: – Haslum er en klubb med gode årganger i alle årsklasser. Klart jeg vil bli så god som mulig. Først skal jeg etablere meg på A-laget. En gang i fremtiden vil jeg spille Champion League. Her i Haslum får jeg utvikle og forme meg som håndballspiller. Som strekspiller merker jeg store fysiske forskjeller når jeg kommer opp på A-lagsnivå. Jeg får gode tilbakemeldinger og tips av de andre gutta på treningene.

Lasse: – En av grunnene til at jeg (fra Gjøvik, red.anm.) valgte Haslum, er at klubben får frem unge talenter.  Jeg vil spille meg inn på A-laget så fort som mulig og bidra mer på banen. I dag må jeg holde meg klar under kamper og ta vare på sjansen når den kommer. Det er stor forskjell fra å spille juniorhåndball kontra seniorhåndball. På seniornivå møter jeg aldri et svakt ledd.

Even: – Jeg vil fortsette det sporet jeg er inni nå med A-lagsspill. Det øker så klart motivasjonen. Det gjelder å ta vare på de mulighetene jeg får. Også for meg er Haslum en god klubb å være i med mye fokus på yngre spillere og at vi skal lykkes. Overgangen til A-lagsspill er stor. Alt er mer gjennomtenkt og vanskeligere. Det handler om å bli vant til dette. I tillegg ser jeg mye håndball på tv eller på film for å lære enda mer. Jeg føler at jeg får igjen for det.

Kasper: – Det store målet er en gang å bli proff i utlandet. Jeg ofrer det som skal til av trening pluss litt til – det vil si egne styrketreninger kommer i tillegg. I den A-lagskampen jeg fikk prøvd meg i (cupkamp mot Drammen i høst, red.anm.), merket jeg store fysiske forskjeller. Derfor må jeg bare jobbe hardt videre. Jeg tåler en støyt. Jeg bare rister den av meg og går på videre.

SIN EGEN KOKK

Lasse kom som nevnt fra Gjøvik foran forrige sesong og bor på hybel, mens de tre andre gutta er oppvokst i klubben og bor hjemme hos foreldrene. Det betyr at Lasse har noen ekstra utfordringer som de andre lagkameratene slipper unna.

– Jeg spiser middag hver dag. Men jeg lager ikke middag fra bunnen hver dag. Ofte lager jeg store porsjoner og fryser det ned porsjonsvis pluss at jeg må også vaske klær, smiler Lasse lurt.

– Jeg må innrømme at vi tre andre er heldige der, skyter Jonas inn.

– En gang i måneden kommer mine foreldre inn fra Gjøvik og bidrar, legger Lasse til som røper at klassisk spagetti er hans mest benyttede middagsrett.

– Selv om det ikke blir noe matlaging på meg heller, må jeg være ganske så disiplinert å takke nei til for eksempel fester med venner. Kjipt, men det må til, sier Even.

FORBILDER

– Jeg er ikke overrasket over at Haslum har flest spille på U-landslaget. Haslum er vel den klubben som har trent hardest under pandemien. Jeg er imponert over treningskulturen her i klubben, forteller Lasse som har Haslum-legenden Erlend Mamelund som sitt store forbilde.

– Jeg elsker å se på gamle opptak hvor Erlend herjer med Elverum, gliser Lasse.

– Her i klubben er det muligheter for alle bare de er villig til å jobbe hardt nok, sier Even som har sitt store idol i den tidligere Haslum-spilleren, som også gikk sin læretid her, og nåværende Ålborg-spilleren Sebastian Barthold. 

– Kult å se hva han har fått til. Det inspirerer meg, legger Even til.

– Jeg vil bli så god spiller som Vegard (Sørlie Tennfjord, red.anm.) med så god fysisk som Martin (Hove, red.anm.), supplerer Jonas.

Om forbilder sier en litt hemmelighetsfull Kasper:

– Det er mange gode høyre kanter.

Men først skal «firerbanden» fra Haslum vinne tre landskamper i Spania.