Opp mot fremtidens stjernelag – Haslum

Opp mot fremtidens stjernelag

Søndag reiser Haslum til Trondheim for å måle krefter mot Kolstad – et lag som snart blir spekket med verdensstjerner som Sander Sagosen, Magnus Abelvik Rød og et par islendinger.

Per i dag og etter åtte serierunder ligger trønderne på plassen akkurat over streken, mens Bærums-laget ligger akkurat på plassen under streken.

Kolstad kommer fra en sterk borteseier mot Kristiansand – et lag Haslum tapte for hjemme i Nadderud Arena tidligere i høst. Haslum på sin side kommer fra uavgjort mot Bergen, også den kampen spilt på hjemlig grunn. Det bør også nevnes at trønderne presset tittelforsvarer/serieleder Elverum til imponerende 28-29 hjemme i Kolstad Arena for bare et par uker siden.

– Hva for et lag møter Haslum, trener Tom-Eirik Skarpsno?

– Kolstad er et meget godt lag på sitt beste. Men denne sesongen har de vært ustabile og har slitt med en del skader. Laget består av en blanding med rutinerte spillere og unge, lovende talenter som også spiller på rekruttlandslaget. De har en bra skytter i Simen Lyse som også har bra blikk for spillet.

– Hva med ditt eget lag?

– Det ser ut som sist minus Henrik Bielenberg. Belastningen på kneet hans tåler ikke mer enn en kamp i uken, dessverre. Trond Tjemsland er som sist – kan spille, men der er det også en risiko. Men han er med til Trondheim. Nicolay Hauge og Felix Lunde er begge fortsatt ute.

– Hva synes du forresten om satsingen til Kolstad som ifølge ulike medier henter hjem Sander Sagosen (Haslum 2013-14 og 32 kamper/161 mål), Magnus Abelvik Rød, Marius Gullerud og Torbjørn Bergerud samt islendingene Janus Smarason og Sigvaldi Gudjønsson?

– Det er kjempekult. Moro at Kolstad har fått økonomien på plass til et slikt enormt prosjekt. Jeg bare applauderer og har ingen skrupler på pengebruken.

– Klart dette gjøre noe med den norske ligaen. Jeg tipper at hverken Elverum eller Arendal vil sitte stille og bare se på. Haslum har ikke de økonomiske musklene. Vi skal fortsatt nærme oss toppen på vår måte.

Ifølge Nettavisen kommer Bergerud og Gullerud samt islendingene allerede sommeren 2022. Sagosen og Abelvik Rød kommer først sommeren 2023.

– Det eneste jeg er skeptisk til er om Kolstad klarer å vippe Elverum av tornen i 2022 slik at trønderne kan spille Mesterligaen allerede i 2023, sier Haslum-treneren.

Avkast i Kolstad Arena er klokken 18.00.