Stort ansvar på unge skuldre – Haslum

Stort ansvar på unge skuldre

Skadesituasjonen i Haslum er i skrivende stund fortsatt uavklart før søndagens kvartfinale i NM mot Drammen. Igjen må ungguttene ta ansvar – som 21 år unge Kristian Gjestrud.

– Den muligheten tar jeg imot med åpne armer, sier Kristian Gjestrud.

– Han har levert bra i seriekampene og har gode ferdigheter, sier trener Tom-Eirik Skarpsno.

Den unike skadesituasjonen blant de mest etablerte spillerne i Bærums-laget i innledningen av sesongen har resultert i at flere unggutter har fått mye spilletid. Treneren har heller ingen skrupler med å gi dem spilletid.

– Kristian er en god playmaker, og har dermed fått mye spilletid, tillit og ansvar. Riktig nok er han ikke en sekstiminutts-spiller helt ennå, men han utvikler seg fra kamp til kamp, noe jeg er godt fornøyd med, sier treneren.

Ungkalven selv bare smiler.

– Selvfølgelig vil jeg ha så mye spilletid som mulig. Dette er en fin mulighet for meg å vokse som håndballspiller. Når det er sagt, er det betryggende for meg å ha rutinerte spillere rundt meg – som Anders (Røe, red.anm.). Han tipser og hjelper meg både under kamper og på treninger, sier 21-åringen som bedyrer at han sover godt om natten. På dagtid er det finansstudier på BI som konsentrasjonen hans.

KRIGE I FORSVAR

Onsdag møtte søndagens kvartfinalister i seriekamp i Drammenshallen – en kamp drammenserne vant med to mål. Søndag handler det om videre ferd mot NM-finale i Oslo Spektrum – en kvartfinale som spilles i Nadderud Arena.

– Vi må som sagt stole på de gjenværende spillerne, inklusive ungguttene. I tillegg til de som var med i Drammen sist, henter vi inn 2004-modellen, kantspiller og yngre landslagsspiller Kasper Bjanes Iversen – en riktig god unggutt.

At det skal bikke over til Haslum-seier denne gangen, sier Tom-Eirik:

– Vi må være skarpere, løfte angrepsspillet og score enda litt flere mål samtidig som vi ikke kan slippe inn mer enn 26 mål. Det betyr av vi må beholde kvaliteten og krigingen i forsvaret og at Anders og Håvard (Johannesen, red.anm.) står opp i midten som sist.

Trenerteamet vil også vurdere om de skal bruke målvakt Trond Tjemsland enda litt mer enn sist gang.

– Trond er heldigvis klarert for mer spill. Men vi må se på total belastningen hans slik at det blir en totalavveging til slutt.

Avkast i Nadderud Arena er klokken 18.00. Billetter ledig i Haslum Håndballklubb-appen eller HER.