Tett og tøft, men ingen poeng – Haslum

Tett og tøft, men ingen poeng

Drammen – Haslum 26-24 (15-10): Haslum fikk dårlig betalt i en tett, tøff og fartsfylt seriekamp. Men allerede på søndag kan Bærums-laget få sin revansje når Drammen gjester Nadderud Arena i NM-kvartfinalen.

Riktig nok var hjemmelaget for det meste i føringen i Drammenshallen. Men Haslum jaget, reduserte og til slutt utlignet ledelsen til Drammen og ga aldri opp. Fire minutter før full tid skilte det kun ett mål (i Drammens favør). Haslum hadde nærmest «matchball», men gjorde en offensiv teknisk feil. Dermed kunne Drammen kontrollere kampen og putte på nok en scoring.

– Vi bare kaster bort ballen uprovosert.  Men vi brenner også flere alene-sjanser mot Drammens-målvakten. Dette blir helt avgjørende og veldig kostbart for oss, sier Haslum-trener Tom-Eirik Skarpsno.

NY SKADE

Haslum kom til Drammenshallen uten «tungvekterne» Nicolay Hauge, Henrik Bielenberg og Stian Brevik. Og situasjonen ble ikke noe bedre da fungerende lagkaptein for kvelden, Nikolai Strickland, måtte kaste inn håndkleet allerede etter drøye fire minutter. Årsak: Et kraftig overtråkk.

– Med alle disse ute mangler vi alternativer, noe som jeg misliker, sier treneren.

UT MED OVERTRÅKK: Nikolai Strickland. Foto: Roy Johnsen / DHK

Men Tom-Eiriks gjenværende elever ga seg ikke uten sverdkamp. Til pause ledet hjemmelaget riktig nok med fem mål. Men de rødkledde reiste seg og jaget hjemmelagets ledelse. Allerede 13 minutter etter hvilen skilte det kun ett mål mellom lagene, fortsatt i Drammens favør.

Men Drammen var lynhurtige og effektive i angrep og slapp aldri Haslum forbi seg i målprotokollen.

– Gjennom nesten hele kampen står forsvar og målvakt til 20 i stil pluss at Håvard og Anders oser av selvtillit i midtforsvaret. Vi kriger hele tiden, noe som gjør at Drammen sliter med å score mål på oss. Dessverre får Drammen fem enkle mål i slutten av første omgang, som egentlig avgjør det hele, oppsummerer treneren.

Møt opp på Nadderud Arena førstkommende søndag. Da spilles kvartfinalen i NM mellom kveldens to aktører. Avkast klokken 18.00.

– Vi skal mobilisere med de spillerne vi har – vær trygg, sier Tom-Eirik.

Haslum: Thomas Langerud, Trond Tjemsland – Oscar Skinnarland, Anders Røe 5, Vegard Sørlie Tafjord 4, Lasse Sunde Lid, Even Haugli 3, Leopold M. Nicolaus 4, Nikolai Strickland, Benjamin Hallgren 3, Håvard Johannesen 1, Aleksander Høiness, Philip Skjerve Slette, Martin Hovde 1, Kristian Gjestrud 3, Erik Svendsen.

Toppscorer DHK: Oskar Olafsson 5.

Utvisninger: DHK: 5×2 min., Haslum: 4×2 min, 1 rødt kort.

Drammenshallen: 413 tilskuere.