Even (16) kan få sjansen mot Tønsberg – Haslum

Even (16) kan få sjansen mot Tønsberg

(TØNSBERG – HASLUM, LØRDAG KL. 17:00): Stortalentet Even Haugli (16) kan få sjansen dersom kantkollegaene Stian Brevik og Oscar Skinnarland ikke blir klare til lørdagens NM-kamp mot Tønsberg Nøtterøy.

– Det hadde absolutt vært gøy, smiler 16-åringen som kommer rett fra landslagssamling (LM04) i Skien denne uken.

Karrieren til den ektefødte Haslum-gutten har skutt fart denne sesongen. Han har fått et par innhopp på A-laget og han har nettopp gjennomført sin første landslagssamling.

– Dette er klart veldig motiverende. Her gjelder det å ta vare på mulighetene, sier Even som til daglig går i 2. klasse ved Dønski toppidrett håndball.

– Even er utvilsomt et talent. Han er kanskje litt A-typisk kantspiller med sin høyde på rundt 195 centimeter, sier trener Tom-Eirik Skarpsno.

– 192, skyter Even inn.

At det ble kantposisjon, er ifølge Even en tilfeldighet.

– Som guttunge var jeg ikke noe spesiell høy. Jeg syntes at posisjonen på kanten var spennende. Siden har jeg blitt der.

At Even kanskje skal erstatte Stian Brevik, som gjorde imponerende 11 mål mot Halden nylig, skremmer ikke 16-åringen.

– Jeg skal gjøre det jeg kan og ikke finne på noe fancy ting som Stian er god på. Å matche hans 11 mål blir uansett vanskelig.

MÅ SER MER VIDEO

Lørdag klokken 17 er det avkast i Nøtterøyhallen i cupens tredje runde. Tønsberg Nøtterøy rykket opp til REMA 1000-ligaen foran denne sesongen. Laget har spilt tre seriekamper og vunnet en; mot Halden på hjemmebane.

– Tønsberg er for meg et litt ubeskrevet blad. Med 33-30-seier over Halden er Tønsberg absolutt et lag å regne med. Men jeg må se enda litt mer video før avkast lørdag, forteller Tom-Eirik.

Han advarer på det sterkeste at Haslum vil ta lett på kampen.

– Den fellen skal vi ikke gå i. Vi må og skal mobilisere – akkurat slik vi gjorde mot Halden på onsdag. Vi er forberedt på en ny, tøff kamp, slå treneren fast.