Bielenberg og Brevik herjet da Haslum tok sesongens første seier – Haslum

Bielenberg og Brevik herjet da Haslum tok sesongens første seier

En skulle tro Henrik Bielenberg ikke hadde vært skadet. I sin Haslum-debut tok han virkelig for seg defensivt, endte opp med syv mål fremover og ble kåret til banens beste spiller.

Men det var kaptein Stian Brevik som ble kampens toppscorer med 11 mål på en dag det virkelig svingte igjen av Haslum.

KAPTEIN: Stian Brevik herjet mot Halden og endte opp med 11 scoringer.

For hjemmelaget gikk fryktløs til verks mot Halden som sto med 5 poeng foran bataljen i Nadderud Arena.

– I dag er jeg veldig glad og fornøyd, innleder Haslum-trener Tom-Eirik Skarpsno.

– Fordi vi følger den planen vi har lagt, gjennom nesten samtlige 60 minutter, både offensivt og defensivt. Vi får veldig mange enkle kontramål og da bruker vi tradisjonelt sett å være gode. Det var virkelig gøy å se spillerne få ut litt av potensialet sitt, for det er ingen tvil om at det bor veldig mye mer i oss, fortsetter Skarpsno.

Han fikk se Henrik Bielenberg gjøre kort prosess i sin debut på hjemmebane.

– At han er tilbake hjelper oss veldig. Vi får en ny dimensjon å spille på i det etablerte angrepsspillet samt at han står veldig godt bakover også i midtforsvaret. En skulle ikke trodd han kun hadde tre hele håndballøkter bak seg foran dagens kamp, humrer hovedtreneren.

STARTET GODT – I BEGGE OMGANGER

Som nevnt innledningsvis var det Haslum som tok tak i kampen, og hjemmelaget så seg aldri tilbake, tross Halden var faretruende nære ved noen anledninger.

Rødtrøyene gikk til pause med ledelse 16-14, og det var nok ingen som følte seg ordentlig trygge på at dette skulle gå riktig vei.

Men da viste Bielenberg og Brevik vei – duoen sørget alene for Haslums fem første scoringer i andre omgang, og 16-14 var blitt til 21-16 i løpet av de første fem minuttene.

Og det fortsatte i samme spor. Haslum holdt Halden på trygg avstand og da Thomas Langerud også bestemte seg for å bli med på showet, var aftenen komplett.

Benjamin Hallgren, som også leverte en god kamp med åtte scoringer, fikk æren av å sette inn hjemmelagets siste mål. Haslum vant til slutt 37-30 og årets første topoenger er på konto.

KAMPFAKTA

Nadderud Arena, 4. serierunde
HASLUM – HALDEN 37-30 (16-14)
Haslums målscorere: Benjamin Hallgren 8, Stian Brevik 7 (4), Henrik Bielenberg 7, Vegard Tennfjord 4, Anders Røe 2, Nikolai Strickland 2, Leopold Mortvedt 1, Aleksander Høiness 1 og Kristian Gjestrud 1.
Haldens toppscorer: Morten Linder 3 (5) mål.
Utvisninger: Haslum 5×2 min., Halden 3×2 min..