– Ingen ting er bedre enn å slå Elverum – Haslum

– Ingen ting er bedre enn å slå Elverum

Elverum har gjennom flere år vært Haslums erkerival i toppen av norsk håndball, og håndballengasjerte har ofte vært vitne til svært tøffe oppgjør mellom disse to klubbene. Søndag møtes de til kamp på Elverum.

Enhver idrett med respekt for seg selv har såkalte «hatoppgjør», hvor erkerivaler barker sammen på banen og supporterne hisser hverandre opp i forkant av kampen og under kampen på tribunen.

Fotball har Vålerenga – Lillestrøm. Ishockey har Stjernen – Sparta. Bandy har Stabæk – Mjøndalen. Premier League har Manchester City – Manchester United. La Liga har Real Madrid – Barcelona. NHL har New York Islanders – New York Rangers. Og norsk håndball har Haslum – Elverum.

– Dette skriver seg tilbake til en del år siden – da Elverum rykket opp til den gangen eliteserien. Vi syntes at Elverum stilte med noen utenlandske grisete spillere. Således ble det ekstra temperatur både på banen og på tribunen. I tillegg var det by mot land eller soss mot bønda, forteller trener Tom-Eirik Skarpsno og legger til:

– Den gangen knivet også disse to lagene om titlene. De siste årene er Elverum blitt for suverene, dessverre.

NULLSTILLE SEG

Når ballen kastes i gang i Terningen Arena søndag ettermiddag, er det kun gått fire dager siden Haslums blytunge serieåpning borte mot Runar.

– Er dette nok tid til både restituere seg og nullstille seg, trener Tom-Eirik Skarpsno?

– Null problem. Vi er vant med et tett kampprogram.

– Blir det kanskje enda tøffere på søndag enn hva det gjorde på onsdag?

– Åpenbart ja. Den tøffeste kampen gjennom hele sesongen er nettopp å møte Elverum i Terningen Arena. Elverum er dobbelt besatt på samtlige plasser.

– Kan Haslum overraske igjen slik de gjorde for 11 måneder siden da rødtrøyene utklasset seriemesteren 31-23, riktignok hjemme i Nadderud Arena?

– Absolutt. Den kampen var den eneste de tapte forrige sesong. Riktignok ble det kun spilt 12 kamper.

Dette var en solid lagseier av Haslum selv om tre spillere sto for 21 (Stian Brevik 8, Anders Røe 7, Nicolai Strickland 6) av de 31 målene og bakerst stod Trond Tjemsland som en levende vegg.

VARSKO HEI

– Trond Tjemsland kom inn på et par syvmetere på onsdag. Henrik Bielenberg satt på benken under hele kampen i Runarhallen. Noe nytt vedrørende skadesituasjonen?

– Trond kan stå, men har ha minimalt med kamptrening. Henrik er fortsatt i en rehabiliteringsfase, men blir med til Elverum og sitter på benken i denne kampen også. Felix Lunde er dessverre fortsatt skadet. Veldig synd fordi han skulle ha vært en våre bærebjelker denne sesongen.

– Du kan vel piske opp stemningen litt i forkant?

– Ingen ting er bedre enn å slå Elverum i norsk håndball.

Vi må si oss helt enig med sjefen.

Avkast i Terningen Arena klokken 17.00.