Haslum Håndball og UNICEF inngår samarbeid om barns likestilling – Haslum

Haslum Håndball og UNICEF inngår samarbeid om barns likestilling

Haslum Håndball har inngått en partneravtale med UNICEF Norge. Den treårige avtalen omfatter både økonomisk støtte og et fokus på en fremtid der alle barn har like muligheter.

I løpet av den treårige avtalen forplikter Haslum Håndball seg til å gi et økonomisk bidrag til UNICEF Norge på 1,6 millioner kroner. Pengene vil gå til å støtte UNICEFs arbeid for barns rettigheter i land der UNICEF er til stede for å redde barns liv, for å forsvare barns rettigheter og for å hjelpe dem å nå sitt potensial – fra tidlig barndom til ungdom.

INSPIRERT AV UNICEF-SAMARBEIDET: Anette Sundal og Stian Brevik fra Haslums to elitelag i klubbens nye bortedrakter, inspirert av samarbeidet med UNICEF.

Avtalen bygger på Haslum Håndball sitt mål for samfunnsansvar og like muligheter for alle. Tidligere i år ble Haslum Håndballklubb (A-herrer), Haslum Håndballklubb Damer (tidligere Bærum Topphåndball) og Haslum IL Håndball (barne- og ungdomsavdeling) slått sammen under merkevarenavnet Haslum Håndball.

– Vi ser på breddesiden at det er flere jenter enn gutter som spiller håndball, men vi har kun hatt eliteserielag på herresiden. Med ambisjoner om eliteserielag på både dame- og herresiden vil vi som klubb jobbe for likestilling og like muligheter til utvikling hos alle. Det samsvarer godt med målene til UNICEF. Vi er derfor svært stolte over å inngå et partnerskap med UNICEF, sier daglig leder i Haslum Håndball, Tom-Eirik Skarpsno.

Like muligheter for alle

Haslum Håndball skal ta et krafttak for likestilling i idretten og være forbilder og inspirere bedrifter, samarbeidspartnere og andre idrettsklubber og lag på tvers av idrettsgrener til å bry seg.

Den velkjente likestillingslogoen fra FNs Bærekraftsmål blir også godt synlig på kommende sesongs drakt til A-herrer og A-damer i Haslum Håndball. I tillegg til dette er blåfargen på bortedrakten inspirert av samarbeidet med UNICEF Norge.

Direktør for barns rettigheter og bærekraft i UNICEF, Kristin Oudmayer, er takknemlig for at Haslum håndball velger å forplikte seg til å støtte UNICEF’s programmer for å oppnå FN’s bærekraftsmål.

– UNICEF kjemper for en rettferdig og bærekraftig verden hvor alle barn er likestilt og får de samme mulighetene. For å vinne denne kampen, er vi avhengig av støttespillere som hjelper oss å nå barn i tide. Engasjementet og støtten fra Haslum håndball bidrar til at UNICEF får gitt flere barn hjelpen de trenger for å ha en barndom å se tilbake på, og en fremtid å se frem til.

For ytterligere informasjon kontakt:

Direktør barns rettigheter og bærekraft, UNICEF
Kristin Oudmayer
902 51 866

Daglig leder, Haslum Håndball
Tom-Eirik Skarpsno
971 23 212