Haslum Håndball har inngått en partneravtale med UNICEF Norge. Den treårige avtalen omfatter både økonomisk støtte og et fokus på en fremtid der alle barn har like muligheter.

I løpet av den treårige avtalen forplikter Haslum Håndball seg til å gi et økonomisk bidrag til UNICEF Norge på 1,6 millioner kroner. Pengene vil gå til å støtte UNICEFs arbeid for barns rettigheter i land der UNICEF er til stede for å redde barns liv, for å forsvare barns rettigheter og for å hjelpe dem å nå sitt potensial – fra tidlig barndom til ungdom.

INSPIRERT AV UNICEF-SAMARBEIDET: Anette Sundal og Stian Brevik fra Haslums to elitelag i klubbens nye bortedrakter, inspirert av samarbeidet med UNICEF.

Avtalen bygger på Haslum Håndball sitt mål for samfunnsansvar og like muligheter for alle. Tidligere i år ble Haslum Håndballklubb (A-herrer), Haslum Håndballklubb Damer (tidligere Bærum Topphåndball) og Haslum IL Håndball (barne- og ungdomsavdeling) slått sammen under merkevarenavnet Haslum Håndball.

– Vi ser på breddesiden at det er flere jenter enn gutter som spiller håndball, men vi har kun hatt eliteserielag på herresiden. Med ambisjoner om eliteserielag på både dame- og herresiden vil vi som klubb jobbe for likestilling og like muligheter til utvikling hos alle. Det samsvarer godt med målene til UNICEF. Vi er derfor svært stolte over å inngå et partnerskap med UNICEF, sier daglig leder i Haslum Håndball, Tom-Eirik Skarpsno.

Like muligheter for alle

Haslum Håndball skal ta et krafttak for likestilling i idretten og være forbilder og inspirere bedrifter, samarbeidspartnere og andre idrettsklubber og lag på tvers av idrettsgrener til å bry seg.

Den velkjente likestillingslogoen fra FNs Bærekraftsmål blir også godt synlig på kommende sesongs drakt til A-herrer og A-damer i Haslum Håndball. I tillegg til dette er blåfargen på bortedrakten inspirert av samarbeidet med UNICEF Norge.

Direktør for barns rettigheter og bærekraft i UNICEF, Kristin Oudmayer, er takknemlig for at Haslum håndball velger å forplikte seg til å støtte UNICEF’s programmer for å oppnå FN’s bærekraftsmål.

– UNICEF kjemper for en rettferdig og bærekraftig verden hvor alle barn er likestilt og får de samme mulighetene. For å vinne denne kampen, er vi avhengig av støttespillere som hjelper oss å nå barn i tide. Engasjementet og støtten fra Haslum håndball bidrar til at UNICEF får gitt flere barn hjelpen de trenger for å ha en barndom å se tilbake på, og en fremtid å se frem til.

For ytterligere informasjon kontakt:

Direktør barns rettigheter og bærekraft, UNICEF
Kristin Oudmayer
902 51 866

Daglig leder, Haslum Håndball
Tom-Eirik Skarpsno
971 23 212