Haslum før seriestart: – (Midt)forsvar er det beste angrep – Haslum

Haslum før seriestart: – (Midt)forsvar er det beste angrep

Haslum har tatt grep foran denne sesongen. Nå stiller Bærums-laget med høyt og tungt midtforsvar, nytt trenerteam, nye spennende talenter og ny optimisme – samt med tilskuere tilbake i Nadderud Arena igjen.

– Ja, vi skal vise oss fra en bedre side, sier en bestemt og optimistisk hovedtrener, Tom-Eirik Skarpsno.

Forrige sesong endte laget med en negativ målforskjell (336-339 på 12 kamper). Det ønsker trenerteamet å endre på denne sesongen. Fritt omskrevet er det følgende militære strategi som gjelder for Haslum denne sesongen:

– (Midt)forsvar er det beste angrep, sier «generalen» alias hovedtreneren.

Følgende «soldater» skal krige i midtforsvaret:

* Felix A. Lunde: 113 kg, 205 cm.

* Martin Hovde: 111 kg, 200 cm.

* Henrik Bielenberg: 100 kg, 197 cm.

* Anders Røe: 98 kg, 191 cm.

* Håvard Johannesen: 91 kg, 197cm.

* Aleksander Høiness: 97 kg, 195 cm.

* Lasse Sunde Lid: 100 kg, 200 cm.

– Håndball handler mye om høyde og vekt. Flere av våre spillere har fysikk som internasjonale spillere. Derfor må vi rendyrke hva dette er verdt, forklarer Tom-Eirik.

– I tillegg kan flere av spillere også bekle både offensive- og defensive roller, slik at vi unngår å bytte ofte. Dette vil gi Haslum nye dimensjoner.

FORANDRINGER

Sammenligner man laget fra forrige sesong med laget denne sesongen forklarer Tom-Eirik de største forskjellene:

– Som jeg allerede har sagt; enda mer muskler med nykommerne Henrik og Håvard. «Ny» blir jo også Felix på en måte da han var ute i flere kamper forrige sesong grunnet skade. I tillegg vil unggutten Martin få mer spilletid.

– Flere av de yngre spillerne vil få sentrale roller – som Leo Mortvedt, nevnte Martin Hovde og Kristian Gjestrud – og ikke minst Thomas Langerud. Apropos målvakt. Trond Tjemsland har vært ute i sesongoppkjøringen grunnet menisken. Det så faktisk så mørkt ut her en tid at jeg trodde han hadde spilt sin siste håndballkamp. Men i dag fikk jeg gode tilbakemeldinger fra Olympiatoppen. Det ser bedre ut enn fryktet. Med riktig opptrening og rehabilitering har vi en plan på å få Trond tilbake på banen igjen.

Ifølge Tom-Eirik er han også optimistisk med å få leget kneet til Henrik Bielenberg. Dog kommer serieåpningen litt for tidlig for bakspilleren.

TRENINGSKAMPER

Oppkjøringen har slett ikke vært optimal for Tom-Eiriks mannskap.  Opptil flere spillere har vært ute av ulike årsaker.

– Nei, oppkjøringen har slett ikke vært optimal – snarere tvert om har den vært utfordrende.   Men de svake resultatene skyldes også et «regimebytte» på trenersiden. Ting tar tid.

– Når det er sagt, er det viktig å se fremover. Vi kan bare ta tak i det vi har og det vi kan gjøre noe med. Og det gleder et trenerhjerte når gamle sirkushester kjenner lukten av sagmugg igjen, smiler hovedtreneren.

SESONGEN

Ifølge den samme hovedtreneren skal Haslum være en toppklubb i Norge.

– Topp 5.

– Når mannskapet er skadefritt, har vi spillere til å være i toppen. Det ligger også i den kulturen vi har i klubben samt at vi skal utvikle unge spillere.

– Vi vet at REMA 1000-ligaen blir jevn. Derfor trenger vi også litt flaks og flyt for å lykkes. Tross en svak sesongoppkjøring, jeg er ikke urolig, sier Tom-Eirik.

– Dessuten skal Haslum skape en plattform med å utvikle internasjonale spillere gjennom landslaget. Folk husker fortsatt tidligere Haslum-spillere som Erlend Mamelund, Sander Sagosen, Kent Robin Tønnesen, Sebastian Barthold og Sander Øverjordet.

– Men på veien dit ønsker vi å plukke med oss medaljer og pokaler.

SERIEÅPNING

Onsdag 1. september kastes REMA 1000-ligaen i gang. Haslum åpner borte mot Runar. Deretter venter en ny bortekamp – mot Elverum. Den tredje kampen er hjemme mot ØIF Arendal. Med andre ord – Haslum møter de tre høyest tippede lagene på like mange kamper.

– Haslum leverer ofte sitt beste mot de beste lagene. Når det er sagt, er det ikke sjokkerende dersom vi skulle ha null poeng etter de tre første kampene, sier Tom-Eirik uten å bli urolighet.

Men som sagt er det Runar som venter først.

– Sandefjord-laget er blitt forsterket med Christoffer Rambo og Trym Bilov-Olsen. Runar har slått Drammen to ganger i oppkjøringen. Vi bare gleder oss til å komme i gang, sier en glødende toppmotivert hovedtrener som gjør comeback på sidelinjen.

– Jeg gleder meg til å kjenne på adrenalinet igjen. Jeg har en bra spillergruppe. Min utfordring som trener er å tenke nåtid og fremtid samtidig. Ting tar som sagt tid. Men vi skal slå nedenfra.

Spillerstall 2021/22: Trond Tjemsland, Thomas Langerud – Oscar Skinnarland, Felix A. Lunde, Anders Røe, Vegard Sørlie Tennfjord, Nicolay Hauge, Lasse Sunde Lid, Leopold Mortvedt, Nikolai Tveter Strickland, Benjamin Hallgren, Håvard B. Johannesen, Stian Brevik, Henrik Bielenberg, Aleksander Høiness, Philip Skjerve Slette, Martin Hovde, Kristian Gjestrud.

Trenerteam: Tom-Eirik Skarpsno (hovedtrener), Erlend Mamelund, Ole Andreas Sverre, Henrik Ruud Tovås.

Medisinsk ansvarlig/fysioterapeut: Joakim Stensø.

Oppmann: Terje Halvorsen.

Materialforvalter: Petter Andersen.

Haslum HK

Seriegull: 2010/11, 2011/12, 2013/14.

Seriesølv: 2004/05, 2012/13, 2015/16.

Seriebronse: 2003/04, 2006/07, 2007/08, 2014/15.

NM-gull: 2004/05, 2010/11, 2011/12, 2016/17.

Sluttspillgull: 2005/06, 2008/09, 2010/11.